Félünk tőle, mint a mumustól, pedig a legfrissebb kutatások szerint igenis szüksége van rá a szervezetünknek. A zsíros tej kell, persze nem literszámra – a legügyesebb akkor vagy, ha okosan, arányosan fogyasztod, így minden jótékony hatását bezsebelheted anélkül, hogy rámenne az alakod.
4/5 A zsírtalan tej rossz
Bár azt hihetnénk, hogy mindegy, milyen tejet iszunk, az mindenképpen egészséges, de a nagyon feldolgozott változatokkal pont az ellenkezőjét érjük el, és sokkoljuk a szervezetünket.
Azok a tejek például, amelyeket nagyon megfosztanak a zsírtartalmuktól, gyakran olyan eljárással készülnek, amely “dehidratálja” őket – a magas hőmérséklet és a nagy koncentrációjú oxigén következtében a tejben található koleszterol oxidálódik.
Ez az a mumus, amely az érfalaidra lerakódva magas koleszterinszintet és szív- és érrendszeri betegségeket okoz.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!