Párkapcsolat / Szerelem

Ezekkel a lépésekkel vonzod be a megérdemelt szerelmet

Ezekkel a lépésekkel vonzod be a megérdemelt szerelmet

Még a legbölcsebb emberek is tanácstalanná válnak, ha a saját szerelmi életükről van szó. Érdekes ellentmondás ez ahhoz képest, hogy látszólag mindenki ugyanarra törekszik: a nők és a férfiak is boldogok szeretnének lenni. Ami csak akkor lehetséges, ha sikerül a negatív mintákon túlnőni, s helyettük pozitívakat tudatosítani.

Fogalmazd meg a kételyeidet!

Ne restellj tollat vagy billentyűzetet ragadni, hogy leírd, milyen kétségek gyötörnek.

Legtöbbünkben munkál egy látszólagos ellentmondás: a szerelem és a szabadság utáni egyidejű vágy.

Akár bővebben is kifejtheted magadnak, milyen múltbéli tapasztalatok vezettek a jelenbéli aggályokhoz, és az olyan apróságokat se felejtsd ki, hogy mit szólna például a párod a különböző hétköznapi hóbortjaidhoz.

A végén rá fogsz jönni, hogy a megfogalmazott bekezdések vagy vázlatpontok nem okok, hanem sokkal inkább következmények – annak a folyományai, hogy a következőkben ismertetett lépéseket még nem tetted meg.

Engedd meg magadnak!

Adj magadnak engedélyt arra, hogy végre megvalósítsd, amit akarsz! Ez a fajta szabadság lehetővé teszi a céltudatos viselkedést.

Amíg erre nem kerítsz sort, előfordulhat, hogy alkalmatlan jelölteket vonzol – tudod, azt a típust, amelyik a „végzeted”, és előre rettegsz tőle, s így nem csoda, hogy újra meg újra az utadba sodora az élet.

Ne arra összpontosíts, hogy mit nem szeretnél, hanem arra, hogy mit igen!

Elalvás előtt és ébredés után bátran vizualizáld minél élénkebben a képet, hogy együtt vagy valakivel, akivel kölcsönösen egymást emelitek – arra azonban vigyázz, hogy lehetőleg ne aggass túl sok külső vagy belső jelzőt az úriemberre, mert ezzel korlátozhatod az észlelésed.

Kellemetlen lenne, ha csak azért elmennél a barna hajú pasik mellett, mert feketét képzeltél el…

Tanulj a múltból, és gyógyulj meg!

Senki sem szeret fájdalmas dolgokkal foglalkozni.

A korábbi párkapcsolatokon való töprengés azonban rengeteg hasznos információt tartogat arról, mi mindent vonzottál és engedtél az életedbe meg a szívedbe annak idején.

Noha az előbb említettük, hogy ne azon agyalj, amit el szeretnél kerülni, a múlt egyszeri tudatosítása és lezárása mindenképpen olyan rítus, amely előre visz.

Fontos, hogy a negatívumok mellett azt is felismerd, mi mindent csináltál jól az exekkel.

Amíg ugyanis nem tisztítod ki a múlt okozta sebeket, esélyük sincs behegedni – egy teljes értékű, boldog párkapcsolatba pedig kizárólag egészségesen lehet belevágni.

Félre a hiedelmekkel!

A hiedelem nem más, mint olyan gondolat, amit már unásig ismételgettél magadban.

Tulajdonképpen annyira régóta jelen van a fejedben, hogy kőbe vésett igazságként könyvelted el – holott te gyártottad, és rajtad múlik, meddig marad érvényben.

Nem könnyű ezeket beazonosítani és levetkőzni, hiszen gyakran a tudattalanba fészkelik be magukat, ahol alapvetően megváltoztathatják a bizonyos helyzetekben tanúsított magatartásodat.

Tipikus példaként említhetjük, hogy „az erős nőket nem szeretik a férfiak”, vagy „a jó fiúk kelnek el utoljára”, esetleg a lehető legrombolóbb „én aztán nem kellek senkinek”.

A továbblépéshez kénytelen leszel felismerni, hogy ezeknek a valóságban semmi alapjuk nincs.

Legyél önmagad!

Ahhoz, hogy végre megtaláld, akit mindig is kerestél, először tudnod kell, te magad ki is vagy valójában.

A kívánságaid ugyanis nem úgy érkeznek meg hozzád a vonzás törvénye alapján, mint egy postai küldemény, amely (jó esetben) egyszerűen célba ér.

Hanem átáramlanak rajtad, a lényedből indulnak ki, s azon keresztül nyernek értelmet.

Kevésbé bonyolultan ez úgy hangzik, hogy tanuld meg szeretni és elfogadni önmagad, hiszen csak így várhatod el, hogy valaki más is ugyanígy tegyen veled.

Amennyiben szenvedélyes szerelemről álmodozol, most se félj kifejezni az érzéseidet, ha pedig az őszinteség az elsődleges prioritás számodra, még ma kezdj el felhagyni a kegyes hazugságokkal!

És hogy mikor várható eredmény? Az bizony csak rajtad múlik…

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást