Ezekben az ételekben több kalcium van, mint a tejben

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Ezekben az ételekben több kalcium van, mint a tejben

VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?

Több kutatás is alátámasztotta már, hogy a rendszeres tejfogyasztás minden, csak nem egészséges: többek között kiderült az is, hogy a tejtermékek nemhogy erősítenék a csontokat, egyenesen azok gyengülését idézik elő. De akkor hogyan lehet bevinni a szükséges kalciumot?

Más vitaminokat is pótolni kell

Mielőtt rátérnénk azokra az élelmiszerekre, amikben több kalcium van, mint a tejtermékekben, meg kell jegyeznünk egy fontos dolgot: a kalcium beépüléséhez szükség van D-és K2-vitaminra. Előbbiről köztudott, hogy a szervezetünk állítja elő napfény hatására, azonban ez a termelés csak a meleg, napsütéses hónapokban elegendő – feltéve, hogy eleget vagy a szabad levegőn. A többi hónapban sajnos pótolni szükséges ezt a vitamint, nem csoda, hogy a csecsemőknek, akiket fokozottan védünk a napsugárzástól, automatikusan felírják az orvosok.

Sajnos hazánkban nem jellemző, hogy odafigyelünk a D-vitamin pótlására, pedig ez erősen ajánlott, hiszen télre már kiürülnek a készletek, és a szervezetünk hiányt szenvedhet. Nem csupán D-vitaminból, hanem ennek következtében kalciumból is.

Oldalak: 1 2 3 4

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/4
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!