Párkapcsolat / Szerelem

Ezek a legőrültebb indokok, amik miatt az emberek beadták a válókeresetet

Ezek a legőrültebb indokok, amik miatt az emberek beadták a válókeresetet

Ha nem megy, hát nem megy. Van az úgy, hogy bármennyire szeretnénk is megmenteni egy kapcsolatot, be kell látni, hogy mindenkinek jobb, ha a maga útját járja. De hogy ezek a problémák valóban váláshoz vezettek – hát, ez finoman szólva meglep bennünket.

Ezek a legőrültebb indokok, amik miatt az emberek beadták a válókeresetetAz egy milliós indok

1997-ben Kaliforniában egy nő 25 év után adta be a válókeresetet, amivel a környezetét is meglepte, mert mindenki úgy tudta, boldog házasságban élnek. A válás valódi oka csak két évvel később derült ki: a válóper beadása előtt 11 nappal a nő 1,3 millió dollárt nyert a kaliforniai lottón, és igyekezett mindent elkövetni, hogy a pénzt megtarthassa magának – például amilyen gyorsan csak tudta, beadta a válókeresetet.

Amikor az igazság kiderült, a bíróság megállapította, hogy a vagyon eltitkolásával – amit még a házasságuk idején szerzett – a nő megsértette az állami eszköz-közzétételi törvényeket, és a nyeremény minden egyes centjét a volt férjnek ítélte.

Falat épített

2009-ben egy német nő azért adta be a válókeresetet, mert a férje az otthonukban ledöntött majd újraépített egy válaszfalat.

A férfi indoka erre az volt, hogy a fal koszos lett, és bár a legtöbb ember ezt egy festéssel oldotta volna meg, a kényszeresen takarító férfi jóval drasztikusabb megoldást választott. A felesége számára azonban, aki 15 éve tűrte férje kényszerességét, ez volt az utolsó csepp a pohárban: úgy érezte, az indokolatlan lakásfelújítás végképp falat húzott közéjük.

Mert előbb ő vált el tőle

Alig négy hónappal az esküvőjük után, 1994-ben egy férfi titokban elvált a feleségétől a Dominikai Köztársaságban – erről azonban az asszonyt elfelejtette értesíteni. A páros továbbra is házasokként élt tovább, együtt nevelték a fiukat is, Franciaországban és New Yorkban is volt egy otthonuk.

A „feleség” csak 22 évvel később tudta meg az igazat, amikor rájött, hogy nem szerepel tulajdonosként az ingatlanjaik adatlapján. A férj magyarázata az volt, hogy ő csak az anyagi függetlenségét próbálta megóvni, de a nőt ez nem hatotta meg. Pert indított a szerinte őt megillető javakért, és New Yorkban is beadta a válókeresetet.

Ezek a legőrültebb indokok, amik miatt az emberek beadták a válókeresetet

Túl kedves volt vele

Rashida Lucas egy amerikai televíziós műsorban is szerepelt, ahol a nő azt mondta, azért vált el a férjétől, mert a férfi egyszerűen túl kedves volt, például túl sokszor mondta, hogy „szeretlek”, amit a nő már idegesítőnek talált.

További indokként nevezte meg, hogy a férfi annyirajó szakács volt, és olyan szívesen főzött, hogy attól a nő súlya gyarapodni kezdett, és úgy tűnik, az edzőtermi bérlet helyett könnyebbnek találta a válási papírok kitöltését.

Jégvarázs

6 évnyi házasság után egy olasz pár esetében a Jégvarázs című mesefilm volt az, ami befagyasztotta a közös jövőt. A válóper során előadott történet szerint a házaspár közösen nézte meg a filmet, majd a férj megkérdezte a feleségét, hogy „tényleg annyira jónak találta-e” a mozit.

Úgy tűnik, hogy igen, mert az asszonyt annyira kiborította, hogy egyáltalán felmerült férjében ez a kérdés, hogy elgondolkodott, milyen emberhez is ment egyáltalán hozzá. A rajzfilm fölötti vita aztán olyan lavinát indított el, aminek eredményeként a nő hamarosan kiköltözött a közös otthonukból, és a pár nem sokkal később hivatalosan is elvált egymástól.

Ezek a legőrültebb indokok, amik miatt az emberek beadták a válókeresetet

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást