A turmixgép az egyik legpraktikusabb eszköz, amit a konyhában használhatunk, hiszen számos esetben könnyebbé teheti, hogy különféle ízletes ételeket és italokat is készítsünk. Egyáltalán nem mindegy azonban, hogy mi kerül bele. Ugyanis bizonyos ételek árthatnak neki, és a hatásukra hamarabb tönkremehet. Így ezeket ha lehet, soha ne tedd a turmixgépbe, és máris növeled az esélyét annak, hogy hosszú évekig jól működjön.
1/5 Krumpli
Volt már, hogy te is a turmixgépet használtad, amikor krumplipürét készítettél? Amennyire jó ötletnek tűnhet ez a módszer első látásra, valójában annyira ártalmas a turmixgépnek. Ugyanis a krumpliban lévő keményítő és folyadék perceken belül gumiszerű textúrát képez, ami kedvezőtlen a turmixgépnek. Ezért ha legközelebb krumplipürét szeretnél készíteni, válaszd inkább a klasszikus krumplitörőt, használj villát vagy esetleg krumplinyomót.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!