A turmixgép az egyik legpraktikusabb eszköz, amit a konyhában használhatunk, hiszen számos esetben könnyebbé teheti, hogy különféle ízletes ételeket és italokat is készítsünk. Egyáltalán nem mindegy azonban, hogy mi kerül bele. Ugyanis bizonyos ételek árthatnak neki, és a hatásukra hamarabb tönkremehet. Így ezeket ha lehet, soha ne tedd a turmixgépbe, és máris növeled az esélyét annak, hogy hosszú évekig jól működjön.
2/5 Forró levesek
Ha főztél egy forró levest, amit krémlevessé szeretnél alakítani, akkor lehetőleg ne a turmixgépet használd hozzá! Ugyanis egyrészt nem biztos, hogy az adott modell képes kezelni a forró folyadékokat. De ha igen, még akkor is ott van az a veszély, hogy a turmixgép tetejére felgyülemlett gőz megégeti a bőrödet, főleg, ha túl sok folyadékot öntöttél a készülékbe. Ezért inkább próbálkozz más módon a krémesítéssel, például botmixerrel, persze úgy, hogy mindvégig figyelsz arra, hogy a nagy hőhatás elkerülje a bőrödet.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!