VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
A cukor korántsem ősellenség, sőt: létfontosságú a szervezeted számára, hogy valamennyihez hozzájusson. Az élelmiszeripari feldolgozás során használt hozzáadott cukor azonban olyan felesleges tápértéket jelent, ami rövid- és hosszú távon egyaránt rossz hatással van a testedre…
Tésztaszósz
A késztermékként kapható üveges tésztaszószok többsége a legkevésbé sem édes, ám a gazdag íz elérésének érdekében mégis rengeteg cukrot rejt – általában fél csészényi adagonként 6-12 grammot, rossz esetben pedig ennél is többet.
A paradicsom alapú mártások különösen veszélyesek cukorszempontból, hiszen a zöldség minél ízletesebb feldolgozásához a cukron kívül olyan egyéb adalékanyagokat is szoktak használni, melyek nagy mennyiségben egészségügyi aggályt vetnek fel, például nátrium-glutamátot.