5 étel, amit jobb kerülni, ha nem akarod, hogy puffadt legyen az arcod

5 étel, amit jobb kerülni, ha nem akarod, hogy puffadt legyen az arcod

Címlap / Életmód / 5 étel, amit jobb kerülni, ha nem akarod, hogy puffadt legyen az arcod

Az arc puffadását számos tényező okozhatja, de az egyik leggyakoribb és leggyakrabban figyelmen kívül hagyott ok az étrendünkben keresendő. Előfordulhat, hogy bizonyos ételek, amelyeket napi szinten fogyasztasz, hozzájárulnak az arc duzzadásához és ödémájához. Fedezzük fel a legjellemzőbb bűnösöket és milyen alternatívák állnak rendelkezésünkre, ha el szeretnénk kerülni ezt a kellemetlen állapotot.

VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?

Felesleges só és nátriumforrások

A só a legtöbb háztartás elengedhetetlen része, azonban a túlzott sófogyasztás az egyik legfőbb oka az ödéma kialakulásának. Az ételekben található nagy mennyiségű nátrium megköti a vizet a szervezetben, ennek következtében az arc is gyakran puffadt lesz. Nem csupán a sós ételek, mint a chips vagy a gyorsételek, hanem a feldolgozott élelmiszerek is bővelkednek nátriumban. Ezek az ételek rejtett sót tartalmaznak, amelyeket talán észre sem veszel, ezért fontos, hogy ellenőrizd az élelmiszercímkéket és próbáld meg a napi sóbevitel mennyiségét csökkenteni. Érdemes több friss zöldséget és alacsony nátriumtartalmú ételeket fogyasztani, melyek természetes módon segíthetnek elkerülni a puffadás kialakulását.

Oldalak: 1 2 3 4 5

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/5
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!