5+1 érv a vegánság ellen, egy környezetvédőtől

5+1 érv a vegánság ellen, egy környezetvédőtől

Címlap / Életmód / Táplálkozás / 5+1 érv a vegánság ellen, egy környezetvédőtől

1/6. A dézsmáló állatokat megölik a gazdák

Az egészséges zöld turmix, az ízletes avokádó és roppanós friss saláta nyilvánvalóan termőföldeken terem. Ezeket a földeket pedig legtöbbször olyan emberek művelik, akiket vajmi kevéssé érdekel az állatvédelem, csak az fontos számukra, hogy terményüket jó áron el tudják adni.

A földeket azonban sok vadállat dézsmálja és amennyiben nem elég hatásos egy madárijesztő, a földmíves a termény védelmében csapdával vagy fegyverrel pusztítja el az éhes állatot.

2/6. A rágcsálók szintén nagy számban hullanak el így

A kutatók szerint a termőföldeken minden évben átlagosan 100 egér pusztul el hektáronként, az irtószerek általi halál pedig hosszú és szenvedéssel teli. Egy hektárnyi területen körülbelül 1,4 tonna búza terem meg, amiből pedig mindössze 13 százaléknyi használható fehérjét nyerünk.

Adrian Coleman/istockphoto.com

3/6. A hüllőket sem kíméljük

A vegyszerek a hüllőkre is rendkívül ártalmasak, illetve legtöbbször halálosak. Megannyi gyík, gőte, sikló és – az emberre ártalmatlan – kígyó leli halálát a földeken. 

Oldalak: 1 2

3 hozzászólás

 • Ella
  2021.01.06., 19:48

  Te jo eg…..
  Eddig nagyon szivesen olvastam a cikkeiteket, de az utobbi hetekben ha lenne betiltanam.

  Hogy a foldmuvesek megolik e az allatokat, nem hiszem. Ezt igy leirni… Barmilyen bizonyitek nelkul. Biztos elofordult mar, de nem ez az atlag.
  Hogy a permetszerek miatt sok all at, hullo, rovar elpusztul az teny, de ennek semmi koze a vegan etkezeshez. Ezzel azt mondjatok ki hogy mostantol csak hust es tejtermeket erdemes enni. A permetszerek inkabb a kornyezettudatossag kategoriaba tartoznak,es lehet olyan zoltseget vasarolni ami mentes ezektol.
  A mandulatej tenyleg nem a legjobb. De a zabtej pl sokkal jobb mint a tej raadasul otthon is nagyon gyorsan es könnyen elkeszitheto mint tobb masfajta novenyi tej.
  A vilag nem tokeletes, es sajnos lehetetlen 100%an kornyezetbarat eletmodot folytatni, de ez a cikk akkor is a vilag legnagyobb baromsaga
  En nem is ertem ilyen cikk hogy jelenhet Meg, raadasul forrasok megnevezese nelkul.
  Uristen…. Komolyan a siras szelen allok mert nem tudok semmit az Ellen tenni hogy ilyen baromsagokat kozze lehessen tenni, meglehessen osztani… Vannak ervek a vegan eletmid Ellen, de ezek kozul egyik se volt az.

  Válasz
 • Dia
  2021.01.06., 23:08

  Kedves BIEN, kezd mínuszba kerülni a színvonal…

  Válasz
 • Egy másik környezetvédő
  2021.01.07., 07:58

  Azt szeretném megkérdezni, hogy a leölt állatok, akik elől elesszük a cikk alapján a takarmányt, min nőnek fel? Levegőn? Vagy kb 12X annyi takarmányon, mint amivel egy ember jól lakhat?!!??!!

  Válasz

Írj egy hozzászólást