5 erőt adó film, ami minden nőt motivál, hogy önmaga legyen

5 erőt adó film, ami minden nőt motivál, hogy önmaga legyen

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 erőt adó film, ami minden nőt motivál, hogy önmaga legyen

Ez a sorozat az egyik kedvenc kis motiváló filmajánlóm, közülük többet nem is egyszer láttam már, de még a mai napig képesek engem inspirálni. 

Vadon

Egészen fiatalon is juthatunk válságba. Cheryl Strayed saját történetét írta meg még 2012-ben, könyve pedig hamarosan világsiker lett, nem csoda, hogy megfilmesítették. Cheryl (Reese Witherspoon) zarándokra indul, amikor úgy érzi -fiatal kora ellenére- egész élete zátonyra futott. Nem akar tovább hazudni se magának, se másoknak és egy olyan életben sodródni, amiben nem boldog. Félelmekkel, fájdalmakkal teli utazása testi-lelki megtisztulás, a végén pedig megérkezik a katarzis. Ilyenkor ébred rá az ember, milyen valóban önazonosnak lenni és fuldoklás nélkül lélegezni. 

Vadon (Wild) – Feliratos előzetes #1 (16)

Reese Whiterspoon 2 Oscar-díjra jelölt filmje február 19-től a mozikban!

Joy

Ma egyre többen mernek belevágni abba, hogy otthagyják a nagyobb, kizsigerelő cégeket és saját vállalkozást indítsanak. Bár ma sem könnyű így érvényesülni, főleg nem nagyobb tőke nélkül. Az ötlet ráadásul egy dolog, megvalósítani, tűzön-vízen át kitartani mellette még nehézkesebb. Joy (Jennifer Lawrence) azonban végigviszi, amit elképzelt, még akkor is, ha a legtöbben egyáltalán nem hisznek benne. A pofonok csak erősítik és kitartóan tör előre, hogy eladja találmányát. A szükség nagy úr, de a hit csodákra képes. És ha neki sikerült, nekünk miért is ne sikerülne?

Joy – Szinkronos előzetes (12E)

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Mona Lisa mosolya

Hol van már az az idő, amikor a lányok csak feleség és anya szerepben tetszeleghettek? Mégis, a mai napig áthat minket nőket egy félelem, hogy vajon képesek vagyunk bármire akár egyedül is? Megengedhetjük magunknak, hogy jól menő vállalkozásunk, sikeres karrierünk legyen és mellette még anyagként, feleségként is jól érezzük magunkat? Ez a történet egy lányiskolában játszódik, ahol még sajnos sokan azt az üzenetet közvetítik, hogy elég egy gyűrű a boldogsághoz. Már akkoriban is volt, aki fel merte vállalni, hogy többet szeretne, így egy új tanár (Julia Roberts) új eszméivel teljesen felkavarja az iskolában az állóvizet. Sokkal több van bennünk, mint gondolnánk, merjük bízni abban, hogy bármire képesek vagyunk, csak akarni kell. 

Mona Lisa Smile (2003) Official Trailer 1 – Julia Stiles Movie

Starring: Julia Roberts, Kirsten Dunst, Julia Stiles Mona Lisa Smile (2003) Official Trailer 1 – Julia Stiles Movie A free-thinking art professor teaches con…

A számolás joga

Mi nők, ha összefogunk, bármire képesek vagyunk, még akkor is, ha épp a környezetünk kirekeszt minket. A történelmi film az ötvenes években, egy olyan korszakban játszódik, amikor még a rasszizmus, de a férfiuralom is bőven jelen volt Amerikában, de ezt a három nőt semmi nem állíthatta meg. Éljünk akár nehéz körülmények között, a tehetség mindig utat tör magának: remek logikájuk és matematikai készségük egészen a csúcsra emeli őket.

A számolás joga (Hidden Figures) – Magyar feliratos előzetes (12)

A SZÁMOLÁS JOGA – JANUÁR 19-TŐL A MOZIKBAN! Az ötvenes évek vége: az Egyesült Államok elképesztő hajszával igyekszik legyőzni az űrversenyben Oroszországot. …

Coco Chanel 

Nem ejtettünk még szót az úttörőkről. Azokról a nőkről, akik kicsit mindig mások, mint a többiek. Akik kitűnnek a sorból. Kétféle módon lehet ezt megélni: felvehetjük a sok kritikát, amit ezért kapunk és elhihetjük, hogy tényleg nem jó, ahogy mi csináljuk, vagy felszívhatjuk magunkat és megmutathatjuk mindenkinek, milyen erő és különleges képesség rejlik bennünk. Coco Chanel a másodikat választotta. Céltudatosan ment előre egy olyan világban, ahol a férfiaké volt a főszerep, ahol nőként az elején komolyan se vették, de megcsinálta. Kitűnt a nők közül is, letisztult szettjeivel, rövid hajával, de a férfiak közül is. Feláldozta érte az életét, de olyan divatbirodalmat épített, aminek a nevét ma már a világ minden kis szegletében ismerik. 

Coco Before Chanel | Official Trailer (2009)

Coco Before Chanel is the story of Gabrielle “Coco” Chanel, who began her life as headstrong orphan, and through an extraordinary journey became the legendar…

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást