Kit érdekel? 4 tipp, hogy lazán vedd az életet

Kit érdekel? 4 tipp, hogy lazán vedd az életet

Címlap / Életmód / Egészség / Kit érdekel? 4 tipp, hogy lazán vedd az életet

Az élethez kell egyfajta lazaság, különben annyira befeszülsz, hogy nem tudod igazán élvezni a mindennapokat. Pedig akármennyire is furcsa, nem azért vagy itt, hogy szenvedj, hanem azért, hogy boldog legyél úgy, hogy közben megvalósítod az álmaidat. Hidd el, korlátok csak az elmédben léteznek – ideje elkezdened igazán élni!

Több spontaneitást!

Semmi baj nincs azzal, ha te nem vagy az a spontán típus, aki minden nap a legszürreálisabb helyzetekben találja magát, de hidd el, olykor jó, ha feszegeted a határaidat. Nem mások miatt, csakis magad miatt.

Például nincs abban semmi durva, ha olykor igent mondasz egy váratlan meghívásra egy buliba, vagy egy spontán randira, amire nincs időd órák hosszát készülni. Nem lesz benned a drukk, ezért sokkal lazább és természetesebb leszel és így meg tudod mutatni a fantasztikus egyéniségedet.

Lehet, hogy az elején úgy érzed majd, hogy nem szeretnél olyan dolgokat magadra erőltetni, amikhez elsőre nincs kedved, de néha ezt kell tenned ahhoz, hogy a legjobb dolgok megtörténjenek veled.

Legyen öniróniád!

A humor az egyik legnagyobb fegyverünk az életben. Fontos, hogy megtanulj magadon nevetni, ugyanis, ha ez nincs meg benned, akkor minden beszürkül körülötted.

Fogadd el, hogy te is kerülhetsz ciki, sőt iszonyatosan gáz helyzetekbe, de eldöntheted, hogy tragédiaként éled meg, vagy egyszerűen csak nevetsz egy jót a saját bénaságodon.

A filmekben is a kissé ügyetlen főhősnő mindenki kedvence, mert imádunk nevetni. Akkor meg miért ne nevethetnél akár magadon is? Ebben nincs semmi megalázó, sőt… Megtanulod végre lazán venni az életed.

Nem a munkád vagy!

A fogyasztói társadalom kezdi bedarálni az emberek többségét és ez azzal is jár, hogy mindenki vezető akar lenni, hogy a bankszámlája a végtelenségig hízzon, miközben csak az anyagi javakban látja a boldogságot. Mert mi van akkor, ha egyszer csak megszűnik az anyagi biztonság? Ez egy ördögi kör, így tegyél jót magaddal és ne hagyd, hogy téged is csak a materiális világ irányítson.

Nem tagadom, nekem is jó érzés megvenni egy ruhát, amibe beleszerettem, de az élet nem csak erről szól.

Az persze már más érzés, amikor a munkád egyben a hobbid is, mert ekkor már nem kényszerből csinálod az egészet. Tehát ahhoz, hogy belazulj és anyagilag is rendben legyél, meg kell találnod azt a hivatást, amit hobbiként űzhetsz, mert akkor már nem görcsösen fogsz a munkádra gondolni.

Ne érdekeljen túlságosan mások véleménye!

Éppen csak annyira, hogy meghalld az építő kritikákat és általuk fejlődj. De ne foglalkozz azokkal az emberekkel, akik rajtad vezetik le a feszültségüket! Ha mindent magadra veszel, amit a fejedhez vágnak, akkor egy idő után beleőrülsz ebbe. Vedd észre, hogy ki az, aki ártó szándékkal közeledik feléd és ki az, aki építő jelleggel. Az előbbieket pedig kezeld három lépés távolsággal, peregjenek le rólad a bántó szavak, mert egyedül az számít, hogy te mit gondolsz magadról. Ha folyamatosan azon görcsölsz, hogy mit mondanak rólad mások, akkor mindig másoknak akarsz majd megfelelni. A legjobb az, ha beletörődsz, hogy úgyis kibeszélnek – de kit érdekel? Ha másokat a pletykák tesznek boldoggá, akkor ott valószínűleg nagy a baj, szóval ez alól te inkább vond ki magad. Légy az, aki lenni akarsz, és ne érdekeljen, hogy másoknak mennyire vagy szimpatikus. Tanuld meg végre, hogy csak te számítasz! Ideje belazulni! 😉

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!