Az elhízásos cukorbetegség naturista kezelése

Az elhízásos cukorbetegség naturista kezelése

Címlap / Életmód / Egészség / Az elhízásos cukorbetegség naturista kezelése

A legjobb mód a diabétesz obese gyógyítására a fogyás, diétás étrend fogyasztásával, ezáltal természetes módon csökken a vércukorszint.

A gondos ételválasztás mellett a harcban nagy segítség a testmozgás is. A cukorbetegség naturista kezelése alacsony cukor- és szénhidráttartalmú élelmiszerek fogyasztását írja elő, valamint rendszeres mérsékelt testmozgást.

Az elhízásos cukorbetegség diétája valójában egy nagyon egyszerű táplálkozást ír elő. Egyesek szerint az ilyen fajta diéta drágább, de ha összehasonlítjuk mennyit költöttünk ételre előtte és a diéta alatt, nem látunk nagy különbséget. Természetesen ez csak akkor igaz, ha betartjuk a diétát és nem költünk továbbra is feldolgozott, egészségtelen ételekre.
A naturista kezelés 4 fő lépese:

1. A diéta első lépéseként el kell hagynunk ezeket a feldolgozott élelmiszereket, hisz messze állnak a természetes élelmiszerektől. Bármely vásárolt sütemény, torta vagy egyéb előre elkészített étel kerülendő. A feldolgozott élelmiszerek a cukorbetegek “ellenségei”, mert tele vannak cukorral, liszttel és egyéb feldolgozott gabonával.

A sütőipari termékekről, mint a sütik, péksütemények, kenyerek nehéz leszokni. Nem kell tehát ezekről teljesen lemondani, viszont változtatni kell elkészítési módjukon: csak teljes kiörlésű gabonából és édesítőszerből készíthetők. Így különleges és finom sütemények készíthetők anélkül, hogy cukrot vagy nagy mennyiségű szénhidrátot tartalmaznának. Egyéb feldolgozott élelmiszerek, amelyekről le kell mondani: konzervek, dobozolt és fagyasztott előre elkészített élelmiszerek.

Ne vásároljunk olyan csomagolt élelmiszereket, amelyek nátrium-glutamátot (MSG) vagy magas fruktóztartalmú kukorica szirupot tartalmaznak (gyakran használják cukor helyett édesítőszerként, mert sokkal olcsóbb).

2. Legyen fókuszban a zöldségfogyasztás. Gőzben, vagy vízben ajánlott megfőzni, ízesíthetjük olíva olajjal, esetleg reszelhetünk rá friss parmezán sajtot, fűszerezzük és nem fog hiányozni a vaj, tejfől és egyéb hízlaló kiegészítő ízek.

3. Egy másik része az elhízásos cukorbetegség kezelésének a sok vízivás. A natúr, lehetőleg buborékmentes víz fogyasztása a legjobb megoldás, a cukros és egyéb kalorikus italok fogyasztása egyenesen tiltott.  Ajánlott napi 2-3 liter vizet inni, ez segít a vércukorszint csökkentésében.

4. Végül a diéta mellett napi rendszerességgel végezzünk testmozgást, lehet az egy rövid séta. Mozgással nemcsak a súly csökken, de vele egyidejüleg a vércukorszint is fokozatosan csökken.
 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást