Elhagyna a fiúd, ha meghíznál? Meghökkentő kutatási eredmények

Elhagyna a fiúd, ha meghíznál? Meghökkentő kutatási eredmények

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Elhagyna a fiúd, ha meghíznál? Meghökkentő kutatási eredmények

Ha felszednél pár kilót

A párkapcsolat hízlal, ez bizonyított tény. A sok közös vacsora és filmnézés közbeni nassolás mindkét fél számára plusz kilókat jelent, mi, nők azonban sosem panaszkodunk, ha párunk egy kis pocakot növeszt, hiszen azzal együtt szeretjük. Nos, a férfiak azonban közel sem ilyen elnézőek, ha a mi testünkről van szó.

Egynegyedük ugyanis azt mondta, hogy nem maradna együtt barátnőjével, ha az több mint 14 kilót felszedne.

Ha megbetegednél

Ugyan az oltárnál arra esküszik fel a pár, hogy egészségben és betegségben is kitartanak egymás mellett, de ezt nem mindenki gondolja elég komolyan. Megesik, hogy a pár egyik tagját súlyos, de nem halálos betegséggel diagnosztizálják.

Aki nem omlik össze és megtanul együtt élni betegségével, továbbra is boldog lehet, a férfiak 17 százaléka viszont állítása szerint nem maradna beteg párja mellett. Ha a pár női tagjának halálos betegsége lenne, a férfiak 15 százaléka hagyná ott.

Ezek elég kijózanító számok és itt is élesen kiütközik a nemek közötti különbség, ugyanis – mindkét esetben – a nőknek mindössze 7 százaléka tenné ugyanezt.

Ha nyilvánosan megaláznád

A kutatás sajnos nem tért ki arra, hogy ez egészen pontosan mit jelent, vélhetőleg azért, mert az, hogy valaki számára mi lealacsonyító vagy megalázó, az személyenként merőben változik.

A férfiaknak viszont csaknem a fele, 47 százaléka vallotta azt, hogy egyből elhagyná partnerét, ha az ezt tenné vele.

A társaságban való kioktatás, vagy a mások előtt való veszekedés sosem elegáns, de komolyabb következményei lehetnek, mint azt eddig gondoltuk.

Ha szidnád a neten

A családi szennyes kiteregetése mindig megviseli egy kapcsolatot. A kapcsolati problémák megosztása és online kibeszélése viszont egyenesen tabu a férfiak számára. Sőt, a kutatás szerint a nők számára még inkább!

Ha ugyanis a pár egyik tagja a közösségi médiát használná platformnak arra, hogy panaszkodjon a kapcsolatáról, a férfiak 49, viszont a nők 53 százaléka szakítana párjával. A tanulság az, hogy a magánügyeket nem ajánlatos szétkürtölni a digitális térben.

Az is gond lehet azonban, ha valaki nem posztol soha semmi a párjáról és ebben a férfiak és a nők az adatok szerint hasonló véleménnyel vannak, ugyanis mindkét csoport 24 százaléka hagyná el társát, ha az nem lenne hajlandó közös képet kitenni egy közösségi média platformra.

Ha depressziós, vagy szorongó vagy

Sajnos a mentális betegségek még mindig erősen stigmatizáltak, pedig nagy előrelépés történt már ezügyben az elmúlt években. Annak ellenére, hogy négy emberből egyet érint a szorongás vagy a depresszió, a férfiak egy ötöde nem tolerálná egy kapcsolatban.

Csaknem 20 százalék nyilatkozta ugyanis, hogy emiatt bizony nem tartana ki párja mellett, még akkor sem, ha a betegséget nem diagnosztizálnák a nőnél hivatalosan. A nőknek „mindössze” 11 százaléka tenne ugyanígy, ami szintén elég nagy arány, azonban mégiscsak jelentősen kevesebb a férfiakéhoz képest. Hiába, a gondoskodás és együttérzés egyértelműen a nőkben erősebb.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást