Elfoglalt embereknek: 5 önálló házikedvenc, akik nem igénylik az állandó odafigyelést

Elfoglalt embereknek: 5 önálló házikedvenc, akik nem igénylik az állandó odafigyelést

Címlap / Életmód / Család / Elfoglalt embereknek: 5 önálló házikedvenc, akik nem igénylik az állandó odafigyelést

Nagyon vágysz már egy házi kedvencre, de elfoglalt életviteled miatt nem mertél még belevágni? Természetesen minden állatnak szüksége vagy a törődésre és az odafigyelésre, de akadnak olyan fajták, amelyek sokkal önállóbbak, és az egyedüllétet is jobban viselik. Mutatunk is párat, amit egy elfoglalt személynek is előszeretettel ajánlanak!

Nyuszi

Ha nagyon szeretnél egy ölelgetnivaló, barátságos kisállatot, a nyulakat érdemes lehet számba venned.

Ez az állat jól érzi magát, ha élelmet biztosítasz neki, meleg helyet az alvásra, és elegendő szabad teret az ugrándozásra.

Nem viseli meg, ha napközben nem vagy otthon vele, hiszen jól feltalálja magát (sokszor leginkább alvással), azt pedig mindig nagy érdeklődéssel fogadja, ha valami történik körülötte. Kisgyermekes családoknak is előszeretettel ajánlják!

 

Teknős

A teknősök körében több típus is létezik, és ez az állat nem is igazán igényli a gazdája közelségét.

Az az ideális persze, ha nem egy, hanem kettő teknőst fogadsz be, így biztosan nem érzi majd magát egyedül.

Noha nem az a típusú állat, amelyiket kedvedre simogathatod, de közben mégis rendkívül érdekes személyiségük van, érdeklődőek, és biztosan megkedveled őket.

Ami nagyon fontos, hogy a vizüket mindig tisztán kell tartani, és megfelelő hőmérsékletet kell biztosítani számukra, de ezen kívül már csak az etetést igénylik!

 

Tengerimalac

A nyuszihoz hasonló kategóriába tartozik a tengerimalac is. Ez az aranyos, bundás kisállat tökéletes választás az elfoglaltabb embereknek, azonban itt is nagyon fontos figyelembe venni azt, hogy ezek társas lények, ezért egyedül nem fogja jól érezni magát.

Legalább egy másik malactársra szüksége van, de ha ezt, valamint a kényelmes helyet, ételt-italt megkapja, nagyon boldoggá válik.

Előnye, hogy napközben általában alszik, így észre sem veszi, hogy nem vagy ott, viszont időnként igényli a gazdi simogatását, a foglalkozásokat, ezért mégsem fogod “feleslegesnek” érezni magad!

 

Brit rövidszőrű macska

A cicák általában jóval függetlenebbek, mint a kutyák, azonban itt is fajtától függ, hogy mennyire ragaszkodó és bújós macskáról van szó. Ha mindenképpen egy cicára vágysz, keress olyan fajtát, amelyik kevesebb figyelmet igényel!

Ilyen például a brit rövidszőrű is, amit nem igazán lehet ölben üldögélő típusként jellemezni, független és önálló fajta, aki gond nélkül feltalálja magát egyedül is.

Egész napokra őt sem érdemes magára hagyni, de a munkaidődet biztosan kibírja, utána pedig kifejezetten vágyik is a társaságodra.

Mivel kisebb szőre van, így nem nagyon hullajtja azt: hetente egy-két alkalommal érdemes átfésülni, és ennél több figyelmet a bundája nem is igényel.

 

Akita

Ha ezek ellenére is egy kutyát szeretnél, akkor járj utána alaposan annak, melyik fajta mennyi foglalkozást és társaságot igényel.

Egy Golden Retriever például nem fogja jól érezni magát egész nap egyedül, hiszen ők nagyon ragaszkodóak és rendkívül társasági lények. Azonban a népszerű japán fajta, az Akita Inu már ennél lényegesen önállóbb és függetlenebb.

Ez a fajta egyébként is híres arról, hogy szereti azt csinálni, amihez kedve támad, és nem éppen az a nagyon bújós típus.

Sőt, mivel más kutyákkal és macskákkal sem igazán jön ki, a legtöbben egyedüli kutyaként tartják, pláne, hogy elvan társaság nélkül.

Természetesen a napi séták, játékok elengedhetetlenek, hogy mentálisan és fizikailag is lefáraszd, így ez az állat jár az eddigiek közül a legtöbb “munkával”, de mégis ideális lehet valakinek, akit a munkája elszólít otthonról napközben, de cserébe az estéket és hétvégéket vele tudja tölteni.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást