Manapság már nagyon sokféle módszer segíti a dohányosokat a szenvedélyükről való leszokásban. Akad köztük olyan is, amivel állítólag már egy nap alatt meg lehet szabadulni a cigaretta utáni sóvárgástól. Vannak, akik mégis ragaszkodnak ehhez a szokáshoz, mert lelkileg a rabjaivá váltak, hiába tudják, hogy ártalmas. Cikkünk nekik szól: ha már kártékony füsttel mérgezik magukat, legalább táplálkozzanak egészségesebben.
1/4 Hiába az elrettentő példák
Tudjuk, hogy a dohányosok számos betegségnek vannak kitéve. Elég sok elrettentő kampánnyal találkozunk. A Facebookon megjelenő videókon is látjuk, amelyeket haldokló, közeli hozzátartozójukról közzétesznek egyesek, hogy milyen szörnyű pusztítást képes véghezvinni az emberi szervezetben a rák, beleértve a füst által okozott fajtáit is.
A cigarettázók fokozottan ki vannak téve szív- és érrendszeri, illetve légzőszervi megbetegedéseknek. Rákból főként a tüdő-, a száj-, a gége-, a gyomor-, a húgyhólyag-, hasnyálmirigy- és végbélrák, valamint a leukémia fenyegeti őket.
A dohányosok jelentős hányada a szenvedélyével összefüggő betegségben hal meg, és még többen szenvednek kisebb kellemetlenségektől, például emésztési zavaroktól.
A legjobb, amit tanácsolni lehet nekik, hogy szokjanak le teljesen a dohányzásról. Ha azonban erre nem képesek, étrendjük megváltoztatásával kell megpróbálniuk csökkenteni a rizikóknak legalább egy részét.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!