Manapság már nagyon sokféle módszer segíti a dohányosokat a szenvedélyükről való leszokásban. Akad köztük olyan is, amivel állítólag már egy nap alatt meg lehet szabadulni a cigaretta utáni sóvárgástól. Vannak, akik mégis ragaszkodnak ehhez a szokáshoz, mert lelkileg a rabjaivá váltak, hiába tudják, hogy ártalmas. Cikkünk nekik szól: ha már kártékony füsttel mérgezik magukat, legalább táplálkozzanak egészségesebben.
2/4 A kockázatok mérséklése
A stresszes életmód, a helytelen táplálkozás, a telített zsírsavak, a só és az alkohol túlzásba vitt fogyasztása tovább növeli a súlyos betegségek kialakulásának veszélyét. Az egészséges táplálkozás, még ha nem is szünteti meg, legalább csökkenti ezeket a veszélyeket.
A dohányosoknak több C-vitaminra van szükségük, hogy semlegesítse a szervezetben a füstben lévő szabad gyököket, és akadályozza az élelmiszerek nitrogénvegyületeiből létrejövő, rákkeltő nitrozaminok kialakulását.
Kimutatták, hogy a dohányosok vérében 30%-kal kevesebb a C-vitamin, mint a nem dohányzókéban, mert a dohányosok gyorsabban élik fel C-vitamin készletüket.
A megfelelő szint fenntartásához sok gyümölcsöt és zöldséget kell enniük.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!