Ezekből az élelmiszerekből fogyasztanak a legtöbbet azok, akiknek kiemelkedő az IQ-juk 

Ezekből az élelmiszerekből fogyasztanak a legtöbbet azok, akiknek kiemelkedő az IQ-juk 

Címlap / Életmód / Egészség / Ezekből az élelmiszerekből fogyasztanak a legtöbbet azok, akiknek kiemelkedő az IQ-juk 

Ahogy telnek az évek, gyakran szembesülünk a kognitív hanyatlással, ami sok ember számára maga a frusztráló valóság. Még akkor is, ha természetes folyamatról beszélünk, tudatosan tehetünk a lassításáért – főleg, ha azt teszed a tányérodra, amit a legintelligensebb emberek!

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Ételek, amelyek serkentik az agyműködést

Izgalmas, új kutatások azt sugallják, hogy az elfogyasztott ételek befolyásolhatják agyunk szerkezetét és működését sőt, akár lassíthatják is az időskori agyi hanyatlást. A Nature Aging folyóiratban publikált tanulmány alapján a tápanyagok egy meghatározott csoportja elősegítheti az egészséges agyöregedést. A kérdés már csak, hogy milyen élelmiszerek tartoznak ebbe a csoportba?

A tanulmányban 100 idős felnőtt diétáját, kognitív képességeit és agyvizsgálatait tanulmányozva a kutatók felfedezték, hogy azok, akiknek a vérében magasabb volt bizonyos kulcstápanyagok szintje, jobb agyteljesítményt mutattak.

E tápanyagok közé tartoznak az egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavak, az olyan zsírban oldódó vitaminok, mint amilyen az E-vitamin, és az olyan különleges tápanyagok, mint a kolin, valamint a karotinoidok, mint pl. a lutein. Ezek a tápanyagok az agy nagyobb térfogatával, jobb fehérállomány-integritással, kiemelkedőbb teljesítménnyel jártak együtt az intelligencia és a memória teszteken. 

Oldalak: 1 2 3

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/3
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!