Hozzávalók: 1 nagy fej kelkáposzta apróra vágva, 1 nagy vöröshagyma apróra vágva, 6 gerezd fokhagyma: 4 apróra vágva, 2 vékonyra szeletelve, 2-3 evőkanál olívaolaj, 2-3 evőkanál sörélesztőpehely, 2 evőkanál dijoni mustár, 4 evőkanál fehérbor, 1 teáskanál szárított chili pehely, 1 citrom leve, körülbelül 340 g vegán tészta, 200 g gomba vékonyra szeletelve, só, bors
Elkészítés:
Egy serpenyőben sós vizet forralunk. Hozzáadjuk az apróra vágott kelkáposztát, és 5-7 perc alatt puhára főzzük. Lecsepegtetjük, majd hideg vízzel átöblítjük. Áttesszük egy turmixgépbe, és hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a 4 gerezd apróra vágott fokhagymát, az olívaolajat, a sörélesztőpelyhet, a dijoni mustárt, a fehérbort, a chili pelyhet és a citromlevet. Sózzuk, borsozzuk, és addig turmixoljuk, amíg viszonylag sima, sűrű szószos állagot nem kapunk. Ha túl sűrűnek látjuk, több vizet adunk hozzá. Ízlés szerint fűszerezzük, majd félretesszük.
Egy nagy fazékban sós vizet forralunk, és hozzáadjuk a tésztát. Ha elkészült, lecsepegtetjük, majd visszatesszük az edénybe és lefedjük. Amíg a tészta fő, felmelegítünk egy evőkanál olívaolajat egy serpenyőben. Ha felforrósodott, hozzáadjuk a 2 gerezd szeletelt fokhagymát, és gyakori kevergetés mellett aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, és puhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a kelkáposzta szószt, majd hozzákeverjük a főtt tésztát. Ízlés szerint extra sóval, borssal chili pehellyel és olívaolajjal ízesítjük.