VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
Sokaknak az életmódváltás legnehezebb része a kenyér elhagyása. Ami abból a szempontból érhető is, hogy alapvetően nagy kenyérevő nemzet vagyunk és ha őszinték akarunk lenni, egy jó szendvicset nem akkora élvezet puffasztott rizsből készítve fogyasztani.
Bár a pékségek és hipermarketek polcain ma már ott sorakoznak a “rozskenyerek” (értsd: rozslisztet nyomokban tartalmazó kenyerek), vagy a “fitt kenyér” meg “wellness kenyér” névre hallgató méregdrága termékek, én mégsem ezekben látom a megoldást. (Arra most nem térnék ki, hogy pontosan mi is a gond szerintem ezekkel a termékekkel, mert az egy önálló posztot is megérne.)
Szóval ismét a készítsd el magadnak unalomig ismételt alapelvéhez nyúlok. Meg is mondom miért. Mert kenyeret/zsemlét készíteni nem bonyolult, nem igényel nagy konyhai előképzettséget vagy a hiedelmekkel ellentétben drága kenyérsütő gépet. (Nekem egyáltalán nincs olyanom.) Viszont jól variálható, tetszőleges mennyiségben és formában készíthető elkerülve a felesleges pénzkidobást, napokra előre be lehet tárazni belőle és ettől a pillanattól kezdve tökéletesen biztos lehetsz a hozzávalók minőségét és mennyiségét illetően.