Azt, hogy mennyire vagyunk egészségesek és érezzük jól magunkat a bőrünkben, rengeteg tényező befolyásolhatja. De minden kétséget kizáróan hatalmas szerepe van benne a táplálkozásunknak is.
VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
Már csak a szakmájából adódóan is jól tudja ezt Király Éva dietetikus, aki nemcsak hangsúlyozza az egészséges táplálékok fontosságát, hanem könnyebbé is teszi azok elérhetőségét a csodálatos Alaplé bárjával, amelynek kínálatában igazán értékes finomságokkal találkozhatunk.
Mit érthetünk pontosan alaplevek alatt, hogyan készülnek?
„A konyhában az alaplé olyan, mint az építészetben a ház alapozása. A szakács nem tud jó munkát végezni, ha nincs jó alapleve. Minél jobb minőségű az alapanyag, annál tökéletesebb a végeredmény. Mindezt soha, semmilyen körülmény között nem szabad figyelmen kívül hagyni, takarékosságnak itt nincs helye” – írják a nagy franciák a Le Repertoire de la cuisine című gasztronómiai bibliában. Az alaplé tehát nem valami melléktermék, amit maradékokból „dobunk” össze.
Friss, kiváló minőségű anyagokból főzzük, annak figyelembevételével, hogy mi lesz a végső felhasználás. Én azt szoktam mondani, hogy alap, hogy a konyhában legyen alaplé. Az ételek ízben gazdagabbak lesznek, ha alaplével készülnek. Létezik azonban egy olyan kifejezés is, amit elsősorban gyógyításban használnak, a „terápiás csontleves”, amelynek jótékony egészségügyi hatásai vannak. A mi alaplevünk a kettőnek az ötvözete.