Természetes táplálékforrás az egészséges életért – interjú az Alaplé bár tulajdonosával

Természetes táplálékforrás az egészséges életért – interjú az Alaplé bár tulajdonosával

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Természetes táplálékforrás az egészséges életért – interjú az Alaplé bár tulajdonosával

Azt, hogy mennyire vagyunk egészségesek és érezzük jól magunkat a bőrünkben, rengeteg tényező befolyásolhatja. De minden kétséget kizáróan hatalmas szerepe van benne a táplálkozásunknak is.

VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton

Már csak a szakmájából adódóan is jól tudja ezt Király Éva dietetikus, aki nemcsak hangsúlyozza az egészséges táplálékok fontosságát, hanem könnyebbé is teszi azok elérhetőségét a csodálatos Alaplé bárjával, amelynek kínálatában igazán értékes finomságokkal találkozhatunk.

Mit érthetünk pontosan alaplevek alatt, hogyan készülnek?

A konyhában az alaplé olyan, mint az építészetben a ház alapozása. A szakács nem tud jó munkát végezni, ha nincs jó alapleve. Minél jobb minőségű az alapanyag, annál tökéletesebb a végeredmény. Mindezt soha, semmilyen körülmény között nem szabad figyelmen kívül hagyni, takarékosságnak itt nincs helye” – írják a nagy franciák a Le Repertoire de la cuisine című gasztronómiai bibliában. Az alaplé tehát nem valami melléktermék, amit maradékokból „dobunk” össze. 

Friss, kiváló minőségű anyagokból főzzük, annak figyelembevételével, hogy mi lesz a végső felhasználás. Én azt szoktam mondani, hogy alap, hogy a konyhában legyen alaplé. Az ételek ízben gazdagabbak lesznek, ha alaplével készülnek. Létezik azonban egy olyan kifejezés is, amit elsősorban gyógyításban használnak, a „terápiás csontleves”, amelynek jótékony egészségügyi hatásai vannak. A mi alaplevünk a kettőnek az ötvözete.

Oldalak: 1 2 3 4 5 6

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/6
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!