Étvágygerjesztő tippek étvágytalanság ellen

Esztergály Lilla
Írta: ,

Számtalan cikk, ötlet, recept és módszer kering a neten arról, hogyan csökkentheted az étvágyadat, hogy megszabadulj a plusz kilóktól. De azokról sem szabad elfeledkezni, akik épp az ellenkező problémával küzdenek! Az étvágytalanságnak több oka is lehet – többek közt lelki vagy szervi okok is –, ezért érdemes kivizsgáltatni. Addig pedig ezzel a néhány praktikával segíthetsz a helyzeten!

Rend a lelke mindennek Kép forrása: thelondoner.me

Így van ez a táplálkozással kapcsolatban is. A rendszertelen étkezés kifejezetten felborítja a szervezet helyes működését, megbontja az egyensúlyt.

Bármilyen is a munkabeosztásod vagy a körülményeid, semmiképp ne térj az össze-vissza evés útjára.

Fontos, hogy az étkezésekre minden nap nagyjából ugyanabban az időpontban kerüljön sor, ezzel megteremtve az emésztés optimális működését.

Kisebb adagok és úgy, ahogy neked jól esik Kép forrása: munatycooking.com

Riasztó lehet a nagy adag étel azok számára, akik étvágytalansággal küzdenek. Célszerű kisebb porciót tenni a tányérra, hogy lelkiekben is könnyebben fogadd az evés tényét: ezt meg szeretném, és meg is tudom enni!

Vendégségben se akarj másnak megfelelni azzal, hogy mindent megeszel, és szedsz is még, nehogy sértődés legyen a dologból.

Megfelelned egyetlen embernek kell: magadnak, így szép fokozatosan megjön az étvágy is.