Az egyik legizgalmasabb abban, ha másik évszakba lépünk át, hogy ez által új szezonális finomságokból készíthetünk ételeket. Köztudott ugyanis, hogy akkor tudunk a legegészségesebben étkezni, ha az aktuális, friss alapanyagokból alakítjuk ki az étrendünket, hiszen ezekben található a legtöbb vitamin és ásványi anyag. Azért, hogy minél könnyebben menjen az őszre hangolódás, elhoztam három receptet, melyek amellett, hogy istenien finomak, még szezonális alapanyagokból is készülnek.
1/3 Reggeli finomság sütőtökből
Érdekes tény, hogy reggelire sokkal többen szeretnek édeskés ételeket fogyasztani, mint sósat. Nálam ez teljesen változó, leginkább az aktuális hangulatomtól függ, azonban most a többség ízlésének szeretnék kedvezni egy sütőtökös finomsággal.
Hozzávalók: Másfél evőkanál lenmag, 3 evőkanál víz, 3 bögre teljes kiőrlésű liszt, 2 teáskanál sütőpor, másfél teáskanál fahéj, ½ teáskanál őrölt gyömbér, ½ teáskanál tengeri só, ¼ teáskanál szegfűszeg, ¼ teáskanál szerecsendió, ¼ teáskanál minden fűszerből, 7 evőkanél kókuszzsír, 1 bögre juharszirup (vagy más szirup), ½ bögre sütőtök püré, ½ bögre növényitej, 1 teáskanál vanília kivonat
A mázhoz: Másfél bögre porcukor (nyers vagy barna), 2 – 2 és fél bögre növényi tej, 1 teáskanál juhar kivonat, ¼ bögre pekándió.
A lenmagot áztassuk be a vízbe 10 percre. A lisztet, a sütőport és a fűszereket keverjük el, közben a sütőt melegítsük elő 240° C-ra. A juharszirupot, a tökpürét és a vanília kivonatot keverjük össze, és tegyük félre.
A liszthez keverjük hozzá a kókuszzsírt, amíg morzsaszerű állagot nem kapunk, ezután adjuk hozzá az áztatott lenmagot, majd a folyadék keverékünket, és dolgozzuk el jó alaposan.
Lisztezett deszkára tesszük, kinyújtjuk és háromszögekre vágjuk. Nagyjából 12 háromszögnek kell kijönnie, ez alapján saccoljuk be a méreteket. Sütőpapírral bélelt tepsibe kb. 12-15 percig sütjük.
Ha aranybarnára sült, kivesszük, és hagyjuk kihűlni.
Ezközben elkészíthetjük a mázat, de anélkül is isteni finomság! A mázhoz nem kell mást tenni, mint a dió kivételével mindent felverünk egy habverő segítségével, majd a süteményekre adagoljuk, és a dióval díszítjük.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!