Ebben a hónapban születnek a legtöbben és ebben a legkevesebben

Ebben a hónapban születnek a legtöbben és ebben a legkevesebben

Címlap / Életmód / Család / Ebben a hónapban születnek a legtöbben és ebben a legkevesebben

Mindenki életében eljön egyszer az a pillanat, amikor visszaszámol a születésnapja dátumától és megpróbálja kitalálni, mi történhetett a szüleivel éppen akkor, kilenc hónappal azelőtt. Májusi gyerekként én is elgondolkodtam ezen és mivel fogantatásom augusztusra esett, az volt a tippem, hogy egy esküvő lehetett az oka.

Amikor a szüleimet megkérdeztem, igazolták a felvetésemet, bizony nagybátyámék esküvőjén hoztak össze. Arra gondoltam, hogy mivel meglepően sok ismerősöm született májusban, én bizonyára nem vagyok elszigetelt eset. Utánanéztem és találtam egy cikket arról, hogy a 90-es években a júliusi-augusztusi esküvői szezon miatt bizonyos régiókban több gyerek született tavasszal.

A kutatások szerint Angliában és Amerikában júliusban, augusztusban és szeptemberben születik magasan a legtöbb ember. Vajon véletlen, hogy éppen ebben a három egymást követő hónapban van baby boom? Természetesen nem, a magyarázat pedig egészen kézenfekvő. Ha visszaszámolunk kilenc hónapot, látjuk, hogy a fogantatási hónapok október, november és december.

Igen, kitaláltad. A hideg, borús, esős, havas napokon az emberek, úgy látszik, többször keresik a meleget és a szórakozást egymás társaságában. Tehát ahogy csökken kint a hőmérséklet, a hálószoba úgy forrósodik fel. Azonban nem csak a borongós időjárás az oka, hanem az is, hogy az ünnepek erre az időszakra esnek, és ilyenkor van szinte mindenki szabadságon.

A legtöbben szeptember 9-19-e között születnek, ami – visszaszámolva a kilenc hónapot – december 17-27-re jön ki, tehát a karácsonyi ünnepek alatt történik a fogantatás.

A legkevesebben februárban születnek, ami kicsit meglepő, eszerint ugyanis tavasszal kevesebben állnak neki a babaprojektnek. Azonban nemcsak ez derült ki a kutatásból, hanem az is, hogy ez a sűrűbb szeptemberi „szaporulat” csak a keresztény, mérsékelt égövi országokra jellemző. Jamaikában például novemberben születnek a legtöbben, Finnországban pedig áprilisban. A titok az időjárásban és a napok hosszúságában rejlik.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást