Párkapcsolat / Szerelem

5 dolog, amivel az őrületbe kergeted a pasikat

5 dolog, amivel az őrületbe kergeted a pasikat

A férfiaknak is megvannak a maguk stiklijei, ám akkor teszed a lehető legtöbbet a velük való kapcsolatod alakításáért – legyen szó a párodról, az apukádról, a testvéredről, a barátaidról vagy a kollégáidról –, ha először a saját házad táján kezdesz „söprögetni”. Íme, a következő apróságokkal hozod ki őket a sodrukból a leggyakrabban!

Örökös késés

„Öt perc, és készen vagyok!” – ha gyakran hangoztatod ezt a mondatot, egyfelől azt jelenti, hogy győzködnöd kell a körülötted lévő hímeket: nem kell örökké rád várniuk. Gondolj csak bele: a saját magad által felállított időlimitet hányszor sikerült eddig betartanod? Muszáj ezzel a szokással valamit kezdened.
A legjobb, ha őszinte leszel mindenkihez, beleértve saját magadat is. Ha legalább félóra kell még az elkészüléshez, vedd tudomásul, és úgy kalkulálj az időddel!

Nem mondod el, mi bajod

„Semmi!” – hangzik a tömör válasz, ha egy pasi megkérdezi, mi bajod. Ilyenkor vagy úgy véled, hogy úgysem értené a dolgot, vagy pedig arra vársz, hogy csak veled foglalkozva kisakkozza, mi nyomja a lelked.
Eláruljuk, hogy a férfiak számára egyik lehetőség sem túl hízelgő. Bezzeg, ha te kapnál ilyen választ egy hapsitól, igencsak elkerekedne a szemed! Két választásod van: tedd félre, ami bánt, és ne durcáskodj, vagy pedig egyszerűen mond ki min jár az eszed!

Mókát keresel a munkában

„A munka a pénzről szól” – gondolja a férfiak többsége. Persze, nem a végeláthatatlan mókuskerék a lét értelme, de az erősebb nem tagjai mégis könnyebben veszik, ha hullámvölgy áll be a karrierjükben, vagy a munkavégzésük egy kicsit egyhangúbb szakaszba érkezett.
Nem arról van szó, hogy el kellene fojtanod az érzéseidet: egyszerűen csak ne picsogj, ha nyolctól ötig nem habos torta az életed! A férfiak jobban viselik a munka unalmasabb szakaszait is, egyszerűen elfogadják a helyzetet és szeretik minél hamarabb hátuk mögött tudni az egészet.

Nem tudsz kérdezni és hallgatni

Mikor fordult elő utoljára, hogy egy férfivel szemben leültél „csak úgy” beszélgetni? Ami nem arról szólt, hogy te meséltél, ő meg türelmesen hallgatta, hanem egyenrangú felek voltatok a diskurzusban, vagy éppen fordítva?
Ahhoz, hogy szellemileg és érzelmileg is mellérendelt partnerként kezeljenek, muszáj érdeklődve hallgatnod és őszinte kíváncsiságból kérdezned. Egy „hogy vagy?” is megteszi kezdetnek.

Igent mondasz, de nemet gondolsz

Amikor egy férfi a beleegyezésedet vagy a tetszésnyilvánításodat várja, meg sem fordul a fejében, hogy pusztán illendőségből mondasz igent. Elvégre miért tennél ilyet?
Mégis ez az egyik leggyakoribb női kommunikációs hiba: rábólintasz valamire, amit a hátad közepére sem kívánsz, aztán meg a másik a hülye, hogy komolyan vett. Tanuld meg vállalni a szavaidért a felelősséget, és bátran mondj nemet, ha úgy érzed!

Mi a megoldás?

A félreérthető női kommunikáció ördögi körnek tűnik, hiszen a saját hisztid egyre hisztisebbé tehet, aminek aztán házisárkányság lesz a vége. Persze, ez többnyire egy hosszú folyamat, ami ráadásul a végpontján is visszafordítható. Azzal, hogy felismered a problémát, máris elindulsz a javulás útján. A legfontosabb, hogy ne félj megmásítani a korábbi szavaidat.
Például, ha legközelebb azon kapod magad, hogy valamit egyáltalán nem gondoltál komolyan, vagy félreérthetően fogalmaztál, nyugodtan javítsd vagy pontosítsd a megnyilvánulásodat!
Ha esetleg arra a következtetésre jutottál, hogy többnyire magad sem tudod, mit akarsz, eljött az ideje egy kis önvizsgálatnak: meditáció, relaxáció, rendszeres sport vagy egy új hobbi segítségével gyorsan megtalálhatod az önmagadhoz vezető utat!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást