5 dolog, amivel azonnal fel kell hagynod, ha boldog akarsz lenni

5 dolog, amivel azonnal fel kell hagynod, ha boldog akarsz lenni

Címlap / Életmód / Egészség / 5 dolog, amivel azonnal fel kell hagynod, ha boldog akarsz lenni

Az emberek hajlamosak a körülményeket hibáztatni a boldogtalanságukért. A barátaikat, a munkájukat, vagy éppen a családjukat okolják, miközben az áhított célok eléréséhez sok esetben éppen saját magukon, pontosabban a gondolkodásukon kellene változtatniuk! Ha számodra is gondot okoz, hogy élvezd az élet egyszerű örömeit, és gyakran kerít hatalmába a depresszió, érdemes jobban megvizsgálnod az érzéseidet, és leszámolnod a negatív beidegződésekkel!

Hasonlítgatás

Lássuk be, legtöbbször túl sokat foglalkozunk más emberek életével, illetve véleményével. Olyanokéval is, akikhez egyébként semmi közünk nincs. Az ember társas lény, ennél fogva természetes, hogy szeretnénk megfelelni a közösség elvárásainak, és mások sikereihez, tulajdonságaihoz mérjük saját érdemeinket. Nem mindegy azonban, hogy milyen céllal tesszük ezt, illetve milyen mentális folyamatokat indít el bennünk.

A sikeres példaképek inspirálóan hathatnak rád, tanulásra, fejlődésre ösztönözhetnek. Ha azonban mások sikereit a saját kudarcodként éled meg, úgy az hosszú távon boldogtalansághoz és elégedetlenséghez vezethet. Ne felejtsd el tehát emlékeztetni magad a saját értékeidre, és ne hagyd, hogy az irigység tönkre tegye az örömödet!

Túl sok munka

Manapság nagyon vékony a határvonal a kemény munka és a munkamánia között. A helyzetet csak tovább nehezíti, hogy az összes függőség közül ez az egyik legnehezebben legyőzhető szenvedélybetegség, hiszen egy olyan kultúrában élünk, mely előszeretettel jutalmazza a munkamániás viselkedést.

Hajlamosak vagyunk tehát több időt az irodában lenni, mint amennyit feltétlenül kellene, és közben megfeledkezünk az egészséges munka-magánélet egyensúlyról. Nem érdemes azonban mindent feláldoznod a munka oltárán, később ugyanis megbánod majd, hogy elvesztegetted azt az értékes időt, amelyet a családoddal vagy a barátaiddal is tölthettél volna.

Mi lesz, ha…?

Az emberek képesek önmagukat az őrületbe kergetni azzal, hogy állandóan a jövő miatt aggodalmaskodnak.

A jövőt senki sem képes előre látni, így teljesen felesleges magad olyan értelmetlen dolgokkal kínozni, melyek lehet, hogy sosem válnak valóra! Fontos, hogy időről-időre emlékeztesd magad erre! Azzal, hogy teret engedsz a félelmeidnek, rengeteg energiát pazarolsz el, egyúttal pedig elszalasztod a jelen lehetőségeit.

Tedd félre a polcra ezeket a negatív gondolatokat, és koncentrálj kizárólag a pillanatnyi örömökre!

Rágódás a múlton

A múltad jó és rossz tapasztalatokat egyaránt tartalmaz, és ez így van jól. Ez alakította ki a személyiségedet, és ez segített azzá válni, aki ma vagy. Nem érdemes tehát a múlt hibáin, nagy csalódásain, vagy elszalasztott lehetőségein rágódnod! Ezeken már amúgy sem változtathatsz, csak a saját boldogságodat teszed tönkre az agonizálással.

Vond le a múlt tévedéseiből a tanulságot, majd engedd el a negatív gondolatokat, és lépj tovább! Senki sem tökéletes, a hiba az emberi természet szerves része. Minél hamarabb elfogadod ezt, annál hamarabb lelheted meg a lelki békédet!

Félelem a változástól

Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen” – mondta egyszer Einstein.

A híres matematikus tulajdonképpen rátapintott a lényegre. Bár a legtöbb embert félelemmel tölti el a változás, ez utóbbi elengedhetetlen ahhoz, hogy fejlődhessünk és előrelépjünk az életünkben. A változás kényelmetlen, mert eltér a biztonságos megszokottól.

Az új, az ismeretlen azonban számtalan kalanddal, izgalmas élménnyel és lehetőséggel ajándékozhat meg téged, így nem érdemes elkerülnöd!

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!