Vannak olyan élelmiszereink, amelyeket a legtöbben egyből automatikusan a hűtőszekrénybe teszünk, míg másoknak a konyhaszekrényt találjuk a legbiztosabb helynek. De ahogyan a hűtőszekrényben való tárolás sem tesz jót mindennek – gondoljunk csak a paradicsomra – úgy a konyhaszekrénybe is jó néhány dolgot nem jó ötlet tenni, ehető és egyéb dolgokat is beleértve.
VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
1/7 Sótlan vaj
Ha szeretnéd megőrizni a vaj kenhető állagát, teljesen érthető, ha a konyhapultra vagy a konyhaszekrénybe teszed, azonban hogy ez tényleg helyes döntés legyen, fontos tisztázni, milyen vajról van szó.
A sótlan vajból ugyanis hiányzik a só által biztosított extra védelem, ami a baktériumok növekedésének a megakadályozását szolgálja. Ezért ha sótlan vajról van szó, és nem néhány órán belül szeretnéd felhasználni, akkor a legjobb, ha a hűtőszekrényben tárolod.