Vannak olyan élelmiszereink, amelyeket a legtöbben egyből automatikusan a hűtőszekrénybe teszünk, míg másoknak a konyhaszekrényt találjuk a legbiztosabb helynek. De ahogyan a hűtőszekrényben való tárolás sem tesz jót mindennek – gondoljunk csak a paradicsomra – úgy a konyhaszekrénybe is jó néhány dolgot nem jó ötlet tenni, ehető és egyéb dolgokat is beleértve.
1/7 Sótlan vaj
Ha szeretnéd megőrizni a vaj kenhető állagát, teljesen érthető, ha a konyhapultra vagy a konyhaszekrénybe teszed, azonban hogy ez tényleg helyes döntés legyen, fontos tisztázni, milyen vajról van szó.
A sótlan vajból ugyanis hiányzik a só által biztosított extra védelem, ami a baktériumok növekedésének a megakadályozását szolgálja. Ezért ha sótlan vajról van szó, és nem néhány órán belül szeretnéd felhasználni, akkor a legjobb, ha a hűtőszekrényben tárolod.
A cikk a hirdetés alatt folytatódik!
2/7 Banán
A bevásárlásból hazaérve általában te is a konyhaszekrénybe szoktad tenni a banánt? Bár fénytől védett helyen tárolni fontos, önmagában sajnos nem elég, hűvösre, nagyjából 13-14°C-ra is szüksége van, illetve arra, hogy ne nyomódjon meg. Így a legbiztosabb, ha egy speciális állványra teszed vagy felakasztod, és az aktuális hőmérséklettől függően a konyha egy hűvösebb, naptól védett részén vagy például a kamrában érdemes tárolnod.