Reggeli: Granola
Hozzávalók: 2 bögre zabpehely (én a nagyobbik szeműt szoktam használni), ½ bögre lenmagpehely, 3 evőkanál dióolaj, 2 evőkanál agavé szirup, méz vagy juharszirup (én egy evőkanál juharszirupot és 1 evőkanál mézet szoktam használni), ízlés szerint: chia mag, kókusz pehely, mandula, török mogyoró, kesudió, asztalt gyümölcsök.
Elkészítés: Egy serpenyőben a dióolajon lepirítjuk a zabpelyhet. Ha már szép aranybarna, akkor hozzá adjuk az édesítőszert és a lenmagpelyhet, majd tovább pirítjuk pár percig. Levesszük a tűzről, és hozzá keverjük a további szárazanyagokat, mint a mandula, mogyoró vagy chia mag. Fontos, hogy az aszalványokat, illetve étcsokoládét és hasonló összetevőket csak a kihűlést követően tegyük hozzá! Jól zárható dobozban akár két hónapig is eláll.
Elkészítés: Egy serpenyőben a dióolajon lepirítjuk a zabpelyhet. Ha már szép aranybarna, akkor hozzá adjuk az édesítőszert és a lenmagpelyhet, majd tovább pirítjuk pár percig. Levesszük a tűzről, és hozzá keverjük a további szárazanyagokat, mint a mandula, mogyoró vagy chia mag. Fontos, hogy az aszalványokat, illetve étcsokoládét és hasonló összetevőket csak a kihűlést követően tegyük hozzá! Jól zárható dobozban akár két hónapig is eláll.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!