Cukormentes túrórudi házilag – így csináld!

Címlap / Életmód / Receptek / Cukormentes túrórudi házilag – így csináld!

VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?

Gyerekkor, finom falatok, túró, édes íz, roppanós csokiréteg… Neked is hiányzik a klasszikus túrórudi a felnőtt életedből, ugye? Hát igen, ha diétázni kezdünk vagy véglegesen leszámoltunk a cukorral és a mesterséges alapanyagokkal, akkor vagy elfogadjuk, hogy nem veszünk többet tucatnyi rudit a következő bevásárlás alkalmával, vagy megvesszük a diabetikus verziót drágán, tele ki tudja milyen édesítőkkel és tartósítókkal, esetleg összekapjuk magunkat és nekiállunk az otthoni gyártásnak – inkább a legutóbbi, nem?

Nem kell desszertmesternek sem cukrásznak lenned ahhoz, hogy isteni, cukormentes házi rudit készíts; mutatjuk is a receptet! A legjobb, hogy ez a verzió kalóriaszegény, ráadásul támogatja az egészségedet a magas kakaótartalmú csokival, a friss túróval és a természetes édesítéssel – irány a konyha, kényeztesd magad és a családod egy kis házi desszerttel!

Mitől jótékony ez a megoldás?

1. A túró

Fogadjunk, hogy nem tudtad, mennyire szuper élelmiszer a túró: nemcsak elképesztően gazdag fehérjeforrás, de tele van A-,E-és B-vitaminnal, enyhíti a gyomorfájdalmakat, miközben telít és alacsony kalóriatartalmú – ezért is érdemes desszerteket készítened belőle!

2. Az étcsoki

Azzal már biztosan tisztában vagy, hogy a kakaó (tehát így a magas kakaótartalmú étcsoki is) szuperhős a desszertek között: tele van antioxidánssal (ami fiatalító hatással rendelkezik), szívet védő flavonoidokat tartalmaz, hosszú-és rövidtávon is javítja a memóriát, segít beindítani az endorfintermelést és elképesztően finom – ehhez a recepthez is minél minőségibb, mesterséges alapanyagoktól mentes verziót használj!

3. Természetes édesítők

Ha steviát használsz, jó, ha tudod, hogy ez a sokak által nem igazán kedvelt édesítőszer azért elég jótékony hatással lehet a fogyásodra: 100 g-ban mindössze 106 kalória van, így nagyon könnyű sütiket és italokat készíthetsz vele. A dél-amerikai jázminpakócából (édes levél) állítják elő, szóval természetes, és nagyon sok jótékony hatása van a testre az anyagcserétől a cukorbetegségig. Kábé 300-szor édesebb a cukornál, úgyhogy nem kell sokat használnod belőle! Az egyetlen mellékhatása az utóíze, ezenkívül iszonyú jó fogyókúrás édesítő.

Ha az eritritol mellett teszed le a voksod, nem árt tudnod, hogy ez a természetes cukoralkohol megtalálható többek között különböző gombákban, a körtében, a dinnyében és a szőlőben, a borban és a sajtban, valamint a boltok polcain. Az egyik legjobb édesítő: nincs utóíze és 0, ismétlem, zéró kalória van benne! Nem olyan édes, mint a cukor (kb. 60%-a), ezért többet kell használni belőle, és sajnos drágább is, de totálisan megéri rááldozni azt az összeget, mert brutálisan fogyókúrás és semmilyen negatív hatása nincsen (kivéve, ha nagyon sokat pakolsz a sütibe, akkor enyhén hashajtó lehet).

Oldalak: 1 2

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/2
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!