Cukkinikabátos-sajtos húsrudacska nyárson

Cukkinikabátos-sajtos húsrudacska nyárson

Címlap / Életmód / Receptek / Cukkinikabátos-sajtos húsrudacska nyárson

Egészséges és laktató ételt ajánlok most neked. Némi türelem és kézügyesség kell ugyan a nyársak elkészítéséhez, de a végeredmény azt mutatja, hogy megéri bíbelődni vele.

Hozzávalók 6 nyárshoz:

30 dkg darált sovány sertéscomb 2 evőkanál zsemlemorzsa 1 tojás só bors toszkán fűszerkeverék 100 g mozzarella sajt 2 db egyenként kb. húszdekás zsenge cukkini 6 db bambusznyárs

Elkészítés:

A bambusznyársakat hideg vízbe áztatjuk.

A mozzarella sajtot 18 darabra vágjuk.

A megtisztított cukkiniket hosszában vékony szeletekre szeljük.

A darált húst sózzuk, borsozzuk, toszkán fűszerkeverékkel megszórjuk. Összedolgozzuk a tojással és a zsemlemorzsával.

A darált húsból 18 rudacskát készítünk. Minden rudacska közepébe egy mozzarella darabkát teszünk. A sajtos húsrudakat egyesével cukkinibe tekerjük. A cukkinibe tekert húsrudacskákat hármasával nyársra húzzuk.

Egy tepsit vékonyan olajjal kikenünk, belefektetjük a cukkinis nyársakat.

180 fokon kb. 25-30 perc alatt sül meg ez a finom cukkini kabátos sajtos húsrudacska.

Kuszkusszal vagy bulgurral tálaljuk.

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!