A csontok őrangyala, a szilva: ezt teszi a testünkkel a rendszeres szilva fogyasztás

A csontok őrangyala, a szilva: ezt teszi a testünkkel a rendszeres szilva fogyasztás

Címlap / Életmód / Egészség / A csontok őrangyala, a szilva: ezt teszi a testünkkel a rendszeres szilva fogyasztás / 2. oldal

A-vitamin és bétakarotin tartalma révén a szem és a tüdő egészségét védi;

B6-vitamin, niacin és pantoténsav tartalma által a szervezet anyagcsere-folyamataihoz járul hozzá;

– antioxidánsai a lutein és a zeaxanthyna, amelyek az öregedési folyamatok lassításában és a látás védelmében játszanak szerepet.

A csontok őrangyala, a szilva: ezt teszi a testünkkel a rendszeres szilva fogyasztás

Mégis mennyit és milyen formában kellene ennünk belőle, hogy valóban élvezhessük jótékony hatásait?

A hangsúly a rendszerességen és a természetességen van. A szilva és aszalt változata nem tartalmaz hozzáadott cukrot és egyéb adalékanyagokat, így az év során folyamatosan fogyasztható. Napi rendszerességgel kellene 10-15 szem aszalt szilvát megennünk ahhoz, hogy megelőzzük a menopauzával járó csontritkulást (amelyet a női nemi hormon termelődésének csökkentése okoz), illetve megállítsuk és visszafordítsuk a már elkezdődött folyamatot.

Hogyan érdemes tartósítani a friss termést, hogy azt később is teljes értékű élelmiszerként fogyaszthassuk?

Előfordulhat, hogy saját kertünkben terem a szilva és nem szeretnénk lekvárként kifőzni az összeset. Ha nem akarunk beruházni egy saját aszalóra, házilag is megaszalhatjuk a gyümölcsöt. Kimagozzuk, majd egy rácsra sorba rakjuk és meleg, de már nem hevülő sütőbe tesszük úgy, hogy a sütő fokozatosan kihűljön. nem szabad megsütni ugyanis, csak kiszárítani.

Nagyanyáink a kemencébe tették, kenyérsütés után. A kiszárított gyümölcsöt fel is fűzhetjük és a konyhába felakasztva naponta könnyedén megkívánjuk azt a pár szemet, amelyet csontjaink meghálálnak. Ráadásul ez a gyerekek számára is jó móka, hiszen velünk fűzhetik a szilvagyöngyöt, majd  ízletes és egészséges csemegéhez juthatnak hozzá bármikor. Fogyasszuk egészséggel!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást