A lekvár sokoldalúan felhasználható édesítőszer. Kenyérre kenve is nagyon finom, hát még süteménybe töltve. Ha szereted, kóstold meg ezt a süteményt is!
Hozzávalók:
- 18 dkg cukor
- 25 dkg vaj
- 1 dl víz
- 3 evőkanál kakaópor
- 4 egész tojás
- 25 dkg liszt
- 1 zacskó sütőpor
- 1 db vaníliarúd
- baracklekvár
Elkészítés:
Keverd össze a cukrot, a vajat, a vizet és a kakaót. Forrald fel az egészet egy főzőedényben, jól keverd össze, majd hagyd kihűlni. Habverővel add hozzá egyenként, folyamatos kevergetés közben a tojást, a lisztet, a sütőport és a vaníliarúdból kikapart magokat.
Kend ki vajjal a tepsit, és szórd meg liszttel. 30 percig süsd a tésztát 200 fokon, majd 5 percig 150 fokon. Miután megsült a tészta, könnyen ki fogod tudni venni a tepsiből. Vágd el vízszintesen, és kend meg baracklekvárral. A tetejét még megszórhatod porcukorral.