Hozzávalók:
– 4 csirkemell, kicsontozott, vékony bőrű
– tengeri só, frissen őrölt fekete bors
– 2 tojás
– 1 evőkanál tej
– 60 g fehér liszt
– 200 g zsemlemorzsa
– olíva olaj
– 1 gömb friss mozzarella
– 50 g reszelt parmezán
A paradicsomhoz:
– olíva olaj
– 1 fej hagyma
– 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
– 250 g koktél paradicsom
– fél teáskanál szárított bazsalikom
– tengeri bors, frissen őrölt fekete bors
– friss bazsalikom a díszítéshez
A Burgonyához:
– 500 g burgonya
– 1 teáskanál chili por
A salátához:
– 2 gerezd fokhagyma, zúzott
– 500 g zöld saláta
Elkészítése
Előmelegítjük a sütőt 200 ° C-ra.
1. Meghámozzuk és kockára vágjuk a burgonyát és megfőzzük. Leöntjük róla a vizet és félre tesszük.
2. Sózzuk és borsozzuk a csirkemellek mindkét oldalát. Verjük fel a tojásokat a tejjel. Mártsuk lisztbe mindegyik csirkemellet, majd merítsük a tojásba, vágül a zsemlemorzsába.
3. Pirítsuk meg husok mindkét oldalát egy kis forró oliva olajban, amíg aranybarna nem lesz – kb. 2 percig mindkét oldalát.
Itassuk le a törlőkendővel a csirkehúsokat, majd helyezzük egy tepsibe.
4. A paradicsom szószhoz mhevítsünk fel serpenyőben egy kis olíva olajat. Adjuk hozzá a hagymát és fokhagymát, dinszteljük 2-3 percig. Adjuk hozzá a paradicsomot és a bazsalikomot.
Hagyjuk hogy a paradicsom megpuhuljon, fűszerezzük sóval és borssal.
5. Kanalazzunk egy-egy paradicsomadagot a húsok tetejére. Erre helyezzünk mozzarella szeleteket és szórjuk meg az egészet reszelt parmezánnal.
Tegyük sütőbe kb. 8 percre, amíg a sajt aranybarnára nem olvad.
6. Keverjük a burgonyát össze a chilivel, sózzuk, borsozzuk. Pirítsuk át egy serpenyőben, majd vegyük félre.
7. Forrsósítsunk fel olajat egy serpenyőben, enyhén pirítsunk meg egy gerezd fokhagymát, adjuk hozzá a salátát és keverjük össze. Addig pirítsuk, amíg a levelek enyhény megpuhulnak.
Távolítsuk el a fokhagymát.
8. Tálaljuk a csirke escalopot a chilis burgonyával és a salátával, szórjuk meg egy kis friss bazsalikommal.
Jó étvagyat kívánunk!