Otthon

8 csináld-magad karácsonyi dekoráció, aminek nem fogsz tudni ellenállni

Bár időspórolás végett törekszem arra, hogy a lehető legtöbb karácsony dekorációt tudjam újrahasznosítani az előző évből, mindig akad néhány újdonság, aminek az elkészítéséről nehezen tudok lemondani. A tavalyi évben ilyen volt a grincsfa, az ideiben pedig napelemes fényfüzérek kerülnek a teraszunkra – de milyen dekorációk akadnak még, amiknek egyszerűen nem is akarunk ellenállni?

Állítsd papírzacskóba

Semmi gond, ha nincs kéznél néhány szép váza, vagy éppen nem akarod erre a célra használni a kristálypoharaidat – vesd be a papírzacskókat!

Ha van kedved, kicsit díszítsd fel őket, de önmagukban is jól mutatnak, a natúr dekorációk mindig csodálatosak.

Ezután állíts egy-egy vízzel teli befőttesüveget a zacskókba, majd pár örökzöld és karácsonyfadísz segítségével dobd fel az összképet.

Kész is a tökéletes asztaldísz!

 

Karácsonyfák ágakból

Asztaldísznek sem utolsóak, de akár a karácsonyfát is kiválthatod, ha néhány fenyőágból új fát készítesz.

Ehhez csak annyi teendőd van, hogy néhány levágott ágat csokorba fogsz úgy, hogy alulra kerüljenek a hosszabb, felülre pedig a rövidebb ágak.

A felső részt dróttal rögzítsd, ízlés szerint takard el szalagok, díszek segítségével, majd ha van kedved, dekoráld ki az ágakat is.

Az elkészült fát állítsd rá egy törzsként funkcionáló botra, tartóra, és már el is készültél!

 

Olvastad már?  Ünnepi desszertek vegán köntösben: egészségesek, gyorsak és mindenkinek ízleni fognak

Süteménytartó újragondolva

Letűnt korszakokat idéznek fel a többemeletes süteménytartók, de most ismét minden formában divatosak.

Nagyon sokoldalúan használhatod őket, és bizony nem csak a praktikus elrendezésük végett, hanem mert igazán könnyű ezek a tartókat a szezonnak megfelelően kidekorálni.

Az ízletes karácsonyi sütemények mellett bátran helyet szoríthatsz a karácsonyfadíszeknek, gyöngyfüzéreknek, égősoroknak – egy ilyen dísz a lakás éke lehet!

 

Karácsonyi manók

Néhány éve gyűrűztek be a köztudatba ezek az aranyos kis manók, amik elnagyolt sapkájuknak és duci orruknak köszönhetően a legtöbb szívet megdobogtatták.

Szerencsére nem csak kész manókat vásárolhatsz a boltokban, akár otthon, minimális kézügyességgel is elkészítheted őket.

Utóbbinak ráadásul az az egyik legnagyobb előnye, hogy így garantáltan passzolni fognak az otthoni dizájnba, hiszen a ruhájuk, sapkájuk színét te magad választhatod meg.

 

Csodálatos fényfüzérek

A fényfüzérek két-három éve még ritkaságszámba mentek, manapság viszont bármelyik boltban beszerezheted őket.

Karácsonykor egyenesen kihagyhatatlanok a dekorációból, hiszen a segítségükkel bármilyen díszt ünnepi köntösbe bújtathatsz – egy gombnyomás segítségével!

Így lehet világító koszorúd, lámpásod: bármilyen modern, minimalista dekorációt feldobhatsz, ha használod őket.

 

Üvegbe zárt csoda

A lámpások mellett a méretes befőttesüvegek, üvegtálak sőt, még az akváriumok is jó választásnak bizonyulnak a karácsonyi díszeket illetően.

Olvastad már?  Shoppingkalauz - 8 szuper ajándéktipp divatrajongóknak

Valódi kis ünnepi világot varázsolhatsz ezekbe az áttetsző kalitkákba.

Nagy népszerűségnek örvendenek a havas tájak, a mézeskalácsból, vagy éppen kerámiából készült házikók, de a rénszarvasoknak és a baglyoknak is nehéz ellenállni.

 

Minimalista stílusban

A minimalista stílus minden téren megkönnyíti az életedet, hiszen ismét egyszerűvé, áttekinthetővé teszi azt.

A lazaságról nem is beszélve… Karácsonykor is óriási segítség, ha nem kell napokat szánnod a díszítésre, majd ugyanennyit a dekorációk gondos elpakolására.

A minimalista díszek most különösen divatosak, hiszen minden népszerű, ami kicsit puritán, egyszerű és rusztikus.

Ez az irányvonal különösen jól illik a skandináv stílusú otthonokba, ahol egyébként is a natúr anyagok és formák hódítanak.

 

Mintha nem is dísz lenne

Mióta elterjedt a vintage és úgy általában a vidéki stílus, azóta népszerű dolog úgy dekorálni a környezetünket, hogy az a lehető legtermészetesebbnek, magától értetődőnek tűnjön.

Bár ez nem tűnik túl könnyűnek, valójában meglehetősen egyszerű: sokszor elég, ha a szokásos díszek mellé helyezel néhány használati tárgyat.

A szezont illetően ilyen a korcsolya, a szánkó, a fenyőfatalp, a csizma, vagy egy pár vastag, kötött zokni.

Minden bírhat díszítő értékkel, ha megfelelő kompozícióban rendezed el!