7 karácsonyi asztaldísz kétbalkezeseknek

7 karácsonyi asztaldísz kétbalkezeseknek

Címlap / Otthon / Hobbi / 7 karácsonyi asztaldísz kétbalkezeseknek

Karácsonykor még azoknak is illik előrukkolni valami kifejezetten erre a célra készített dekorációval, akik egyébként hobbiboltok környékén sem szoktak járni. Az alábbi asztaldíszek akkor is szebbé teszik az ünnepi vacsorát, ha kétbalkezesek fognak hozzá az elkészítésükhöz.

Muffinforma

Fogj egy mutatós muffinformát, tedd az asztal közepére, és töltsd meg termésekkel, színes cukorkákkal, sütikkel, nyalókákkal.
Néhány mélyedésbe állíts a többi dekorációhoz színben passzoló üveggömböt, és már kész is az egyszerű, de különleges, bohókás asztaldísz.

Lebegő gyertya

Fogj egy nagyobb, üvegből készült, átlátszó vázát, töltsd meg vízzel, majd állíts bele egy lebegő gyertyát és tegyél mellé néhány műanyag gömböt is.
A műanyag díszek szintén fent maradnak a víz tetején, és szépen meg fogja őket világítani a gyertya hullámzó lángja.

Gömböket az emelvényre!

A szép, magas gyertyatartók önmagukban is szépek, de kicsit unalmasnak, vagy éppen túl egyértelműnek hathatnak. Állítsd őket az asztal közepére, és gyertya helyett tegyél a tetejükre egyforma üveggömböket.
Ha a lángokat sem szeretnéd hiányolni, a gyertyatartók lábát körberakhatod kis mécsesekkel.

Ezüstözött vagy aranyozott tobozok

A toboz az egyik legnépszerűbb és legegyszerűbb karácsonyi dísz.
Ha kicsit elegánsabbá szeretnéd tenni, fújd le ezüst, arany, vagy fehér színű festékkel, esetleg műhóval, és így állítsd a fenyőből készült koszorúba, vagy egy egyszerű tálba, amit helyezz az ünnepi asztalra.

Ágra aggatott gömbök

Nagyon modern, mégis pofonegyszerű dísz: keress egy nagyobb letört, száraz ágat, majd fújd le fehér vagy ezüst színű festékkel. Minél több rajta a kis elágazás, apró gally, annál mutatósabb és annál könnyebb lesz feldíszíteni!
A lefestett faágra aggass gömböket és más díszeket. Egy vázába állítva az asztal közepére is teheted, de, ha az asztal a fal mellett van, akkor az ág végét a falra is erősítheted, és így „belógathatod” az asztal fölé a különleges díszt, akár egy szép csillárt.

Hópelyhekre emlékeztető csipke

Ha van egy szép csipketerítőd, tedd az asztal közepére, erre pedig tegyél egy mutatós tálat – a stílushoz legjobban az agyag vagy más kerámia illik. A tálat töltsd meg süteménnyel, gömbökkel vagy bármilyen dekoratív tárggyal.
A kisebb csipkéket a terítéknél is alkalmazhatod, például az evőeszközök köré tekerheted szalvéta helyett, így rendkívül elegáns hatást érhetsz el. Poharak vagy gyertyatartók alatt is nagyon mutatósak a csipkék.

Amikor a desszert a dísz

Szerezz be néhány kampós végű, piros és fehér csíkos nyalókát, amik jellegzetes karácsonyi édességek. Fogj egy zömökebb, közepesen magas és kicsit vastagabb vázát, vagy akár egy méretesebb üvegpoharat, és aggasd a szájára körben a nyalókákat úgy, hogy a poháron kívül lógjanak le, teljesen körbevéve azt.
A poharat vagy vázát töltsd meg színes cukorkákkal, kis csokoládékkal, így a vacsora utáni édesség, vagy a beszélgetés közbeni csipegetni való is meglesz ezzel az ehető asztaldísszel.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást