Életmód / Ezotéria

Mi a csillagjegyed? Ez számodra a tökéletes szobanövény!

Kos

Energikus, dinamikus, igazi versenyszellem. Ezek a szavak jól jellemzik a Kost, aki imádni fog egy olyan szobanövényt, amiben hasonló tulajdonságokat fedezhet fel. Egy kapaszkodó fikusz (Ficus Pumila), ami erőteljesen, rendíthetetlenül és látványos gyorsasággal növekszik, és tör felfelé akár a számára készített állványra, akár a falakra, a Kos kedvence lehet.

 

Bika

A Bika egy igazán erős, szívós, mégis a felszín alatt romantikus lélek. A szívlevelű viaszvirág (Hoya Kerrii) a jegyhez hasonlóan szinte elpusztíthatatlan, kitartó, minden körülményeket jól tűrő, mégis igazi bűbájos, kedves megjelenésű kis dísznövény, ami remekül passzol a föld jegyhez.

 

Ikrek

A csüngő csokrosinda (Chlorophytum comosum) alkalmazkodó természetéről ismert. Sok fény, kevés fény, mesterséges fény, öntözés, szárazság, szinte mindenhez igazodni tud. Így az Ikrek, aki szintén igazi ezerarcú személyiség, és bármilyen környezetben a legjobb oldalát tudja mutatni, szeretni fogja ezt a hasonlóan laza, önmagát jól feltaláló zöld levelűt.

 

Rák

A nyílgyökér (Maranta leuconeura) angol neve imádkozó növény, mert a levelei nappal nyitottak, éjjelre azonban összezáródnak, akár egy imára kulcsolódó kéz. A Rák jegy szülöttei közismertek védelmező, oltalmazó, gondoskodó természetükről. Ezért ezt a szívós kis növényt, mely ugyanezt a védelmet és gondoskodást szimbolizálja, biztosan szeretni fogják.

Olvastad már?  Ez az aurád színe a csillagjegyed szerint és ezt árulja el rólad

 

Oroszlán

A broméliák látványos virágaikról ismert trópusi növények, amelyeket egyszerűen nem lehet nem észrevenni, amikor virágot hoznak. A drámai, szenvedélyes természetükről ismert, és a figyelemért rajongó Oroszlánok imádni fognak egy ilyen szobanövényt, amely éppen úgy megállítja maga körül a showt, mint ahogyan azt ők maguk is szokták tenni.

 

Szűz

A praktikus természetükről ismert Szüzek kedves lakótársra lelhetnek egy olyan szobanövény „személyében”, akik hozzájuk hasonlóan alkalmazkodó, és szinte minden körülmények között jól teljesít. A filodendron pontosan ilyen zöldlevelű. Ez a növény azoknak az otthonában is vígan növekszik, akik egyébként szinte minden szobanövényt kipusztítanak, hiszen minimális törődés mellett is teszik a dolgukat, és boldogan növekszenek.

 

A cikk a következő oldalon folytatódik. Kattints ide a lapozáshoz >>

Válassz egy csillagjegyet és mindent megtudsz róla!
KOS BIKA IKREK RÁK
OROSZLÁN SZŰZ MÉRLEG SKORPIÓ
NYILAS BAK VÍZÖNTŐ HALAK

Oldalak: 1 2