A csirkemell az aszalt szilvával igazán ütős párost alkot. Falatnyi baconba csomagolva pedig maga a mennyország! A csibemignont sütőpapírozott formában sütöttem meg, gátat szabva a fölösleges kalóriáknak.
Hozzávalók 9 darabhoz:
Elkészítés:
A csirkemell filét vékony szeletkékre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk.
Az aszalt szilvákat 2-3 részre vágjuk. Az esetleges magokat, magdarabokat így ki tudjuk szedni, s a fogsorunk is megmarad az étkezés végére.
A bacon szeleteket kettévágjuk.
A muffin sütőből 9 mélyedést sütőpapírral borítunk. 3 arasznyi csíkot levágunk a sütőpapírból, majd ezeket további 3 részre vágjuk. Így lesz 9 darab a formánk a béleléshez. A sütőpapírokat jól gyűrjük össze (nem tévedés!), majd béleljük ki egyenként a mélyedéseket. A papír gyűrésével tökéletes bélelést tudunk elérni. Ha őzgerincben sütünk húst, ezt a papírgyűréses módszert ott is alkalmazhatjuk.
2-2 darabka bacont keresztbe fektetünk a bélelt formákba. Arányosan elosztva belehelyezzük a csirkemell darabokat. Az aszalt szilvát is elosztjuk a mélyedésekben. A csirkemellet és a bacont az aszalt szilvára simítjuk.
Az ementáli sajtot apró darabokra tépve a csibemignon tetejére rakjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt megsütjük a fenséges aszalt szilvás-sajtos csibemignonokat.
Barna rizzsel tálaljuk.