Csibeburger fetakrémmel és pirított lilahagyma-karikákkal

Csibeburger fetakrémmel és pirított lilahagyma-karikákkal

Címlap / Életmód / Receptek / Csibeburger fetakrémmel és pirított lilahagyma-karikákkal

Ki mondta, hogy a burgerek nem lehetnek egészségesek? Én most csirkemell filéből készítettem, és isteni fetás sajtkrémet kevertem hozzá. 

A lilahagyma meg már csak hab a tortán, illetve jelen esetben a csibeburgeren. A krumplit olaj nélkül sütő készülékben sütöttem, úgyhogy egy evőkanálnyi olaj tényleg elég volt a négy adag elkészítéséhez.

Hozzávalók 4 személyre:

A burgerhez:

  • 40 dkg csirkemell filé
  • 1 dkg feta sajt
  • bors
  • közepes vastagságú póréhagymából egy kb. 3 cm-es darabka

A krémhez:

  • 5 dkg feta sajt
  • 4 evőkanál sovány tejföl

A zöldségek:

  • 1 nagy lilahagyma
  • 1 közepes fürtös uborka
  • 1 közepes paradicsom
  • 4 nagy levél egy fejes salátából

+

  • 4 hamburger zsemle
  • 1 evőkanál olaj
  • 60 dkg burgonya

Elkészítés:

A burgonyát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk. Olaj nélkül sütő készülékben megsütjük.
Ha nem rendelkezünk ilyennel, igyekezzünk akkor is minél kevesebb zsiradékot használni.

A csirkemell filét nagyon apróra vágjuk. A póréhagymát is pici darabkákra szeljük. Sózzuk, borsozzuk, majd belemorzsoljuk a feta sajtot. Vigyázzunk a sózással, mert a feta is sós. Összedolgozzuk a masszát.

A masszát négyfelé osztjuk, gombócokat formázunk belőlük. Szépen ellapítjuk őket, és kevés olajon bevonatos serpenyőben megsütjük a csibeburgereket. 

A megsütött húspogácsákat tányérra szedjük.

A lilahagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, majd a burgerek serpenyőjében megsütjük.

Kikeverjük a sajtkrémet. A feta sajtot eldolgozzuk a sovány tejföllel. 

A zöldségeket megmossuk. Az uborka végeit levágjuk, majd felkarikázzuk. A paradicsomot is szeletekre vágjuk. A saláta leveleket szárazra töröljük.

Most pedig hozzálátunk a tálaláshoz.

A hamburger zsemlét kettévágjuk, mindkét vágott oldalát a serpenyőben, amiben már a hús és a hagyma is sült, picit megpirítjuk.

Tányérra tesszük a zsemle alsó részét, megkenjük feta krémmel. Salátalevél, uborka, paradicsom, csibeburger, kevéske krém megint, végül a zsemle teteje. Ha tehetjük, díszítésként átszúrhatjuk egy koktélpálcikával.

Frissen sütött burgonyát adunk hozzá, és már ehetünk is.

Csak ajánlani tudom neked is, hogy próbáld ki!

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!