Nincs nyár friss kukorica nélkül, és hogy ízletessé és változatossá tegyük ezt a rendkívül egyszerű ételt, hoztunk néhány receptet, amit érdemes kipróbálni. Az olvasztott vaj jól illik a friss kukoricához, de az alábbi feltétekkel még változatosabbá teheted ezt az egyszerű ételt.
Ha szereted a friss kukoricát grillezve, próbáld ki a legfinomabb ízesítőket hozzá! Ezek a receptek szolgálhatnak mind csupán ízelítőül abból a kínálatból, ami a kukoricára kerülhet, és akár tovább is gondolhatod őket.
Az viszont biztos, hogy nem hagyható ki a vaj, vagy a majonéz, vagy valami krémesen kenhető szósz, ami segít eloszlatni és megtapadni az ízeket a kukoricán. Lehet ez akár tahini is, amire rákerül a citrom és a füstölt pirospaprika (fűszer). De íme néhány ellenállhatatlan recept.
5/5 Sajtos és borsos kukorica
Hagyományos olasz tésztaételek ízesítésére használják a pecorino sajtot parmezánnal, fekete borssal és egy kis főtt tésztalével.
A kukoricacsövek is megérdemelnek egy kis finomságot.
Használd ugyanezeket az összetevőket (pecorino sajt, parmezán, fekete bors) víz nélkül, és kellemesen lágy krém vonja be a kukoricaszemeket.
A grillezett kukorica mellé akár steaket vagy sült halat is tálalhatsz.
Ha a kukoricát szánod főételnek, mellé salátát is kínálhatsz.
Kapcsolódó cikk a hirdetés után a következő oldalon, lapozz!