Csak játszik, és majdnem 9 milliót keres vele a tini

Csak játszik, és majdnem 9 milliót keres vele a tini

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Csak játszik, és majdnem 9 milliót keres vele a tini

Kedvenc számítógépes játékával játszik, miközben az egészet videóra veszi, és folyamatosan kommenteli a történéseket, majd feltölti azokat a YouTube-ra. Ez egy 17 éves amerikai tini hobbija. Amiről azonban első hallásra azt gondolhatod, hogy gyerekes bolondozás, az szép sikereket hozott a fiatal srácnak – évente több mint nyolc millió forintnak megfelelő összeget kaszál a videókkal.

Fred Pye 17 éves iskolás, aki szabadidejében a népszerű számítógépes játékkal, a Grand Theft Auto V-val játszik, és ebből készít YouTube videókat. A kisfilmek olyan népszerűek, hogy a videók alatt megjelenő reklámokból a srác évente nyolc és fél millió forintnyi bevételt könyvelhet el.

A dolog pikantériája, hogy a 18 éven felülieknek ajánlott játékkal az iskolás fiú még csak nem is játszhatna legálisan, persze ezt a tiltást nem sokan veszik komolyan.

Fred YouTube csatornájának, ahol a játékra vonatkozó tanácsokkal is ellátja a követői, megdöbbentő nézettsége van, már 25 millióan látták a videóit, így a srác havonta 3300 amerikai dollárt keres, miközben el sem kell ezért hagynia a hálószobája kényelmét.

A két és fél évvel ezelőtt indított csatornának mára havonta átlagosan két és fél millió nézője van, és összesen 138 ezer feliratkozóval büszkélkedhet.

Aki pedig azt gondolná, hogy a 17 éves tini mást sem csinál, mint videójátékokat játszik, és várja a hó végi csekket, az nagyon téved: az igazság az, hogy Fred szerencsésen választott hobbit magának.
A fiú, aki egyébként matematikából, történelemből, irodalomból és politikából jár fakultásra, a kezdetek kezdetén csak szórakozásból indította el a csatornát.

„Az egészet csak mókából csináltam, de pár barátom azt gondolta, hogy nagyon vicces, így ők meséltek róla másoknak is, akik aztán megint tovább adták. Egyszerűen csak azt láttam, hogy napról napra egyre több és több feliratkozóm lett” – mondta el Fred.

Később persze ő is meglátta a dologban rejlő lehetőséget, és ma már a videók készítésekor azt is szem előtt tartja, hogy melyik hozhat több nézőt, és ezzel együtt több bevételt is. Ennek érdekében ha kell, akár három órás videókat is gyárt, amiben teljes pályákon vezeti keresztül a nézőket.

Fred a lapoknak azt is elárulta, mostanra már nem egyszerű összeegyeztetni a tanulást a videók készítésével, de a szülei támogatóak, mivel tudják, hogy a jelentős bevételt hozó mellékállás mellett Frednél még mindig az iskola élvez prioritást.

Nem Fred egyébként az első fiatal, akinek a YouTube csatorna és az online játékok sikereket hoztak. A 23 éves Joseph Garrett ugyan elvégezte az egyetemet, mégsem kellett pályakezdőként alacsony órabéres állásokért kilincselnie.

A mindennapi betevőjét azzal keresi meg, hogy Minecraftot játszik, majd az ebből készült videókat feltölti a saját YouTube csatornájára, ahol már 1,9 millió feliratkozója van, és a világ 10 legnépszerűbb csatornája közé választották. Az egyetemi évek alatt Garrett egyébként egy helyi pubban dolgozott, de amikor a csatornája elérte a 10 ezer feliratkozót, otthagyta az állását, hogy minden idejét netes karrierje fejlesztésére fordíthassa.
 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást