Ropogós, fűszeres, kicsit édes, kicsit pikáns és nagyon nehéz abbahagyni.
Bevallom van vele vesződség, plusz nem 10 perces művelet, és ha először csinálja az ember, akkor meglepődik, mert a végeredmény mennyiségileg messze nem hasonlít a kezdeti állapothoz. Én is kicsit sértetten vettem tudomásul, hogy ennyi ideig “piszkálgattuk” anyukámmal felváltva, és végül csak ilyen kevés chips a jutalmunk. Aztán megkóstoltam. Onnantól egy szavam sem volt (már csak azért sem, mert tele volt a szám vele).
Hozzávalók (2 főre):
- két közepes édesburgonya (200 grammosak nagyjából)
- 3-4 evőkanál kókuszolaj
- fél teáskanál só
- fél teáskanál pirospaprika
- fél teáskanál bors
- fél teáskanál fokhagyma
- fél teáskanál szerecsendió
- fél teáskanál kömény
Elkészítés:
- Hámozd meg az édesburgonyát, mosd jól meg és gyaluld le vékony szeletelővel.
- Keverd össze egy nagyobb tálban a kókuszolajat a fűszerekkel, majd dobd rá az édesburgonya szeleteket.
- Kézzel dolgozd jól össze a fűszerekkel az édesburit, hogy lehetőleg minden szeletet érjen a pác.
- Egyengesd el a szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsiben úgy, hogy lehetőleg ne nagyon legyenek egy kupacban.
- Előmelegített sütőben 150 fokon először süsd nagyjából fél óráig, majd picit forgass rajtuk és addig süsd, míg meg nem pirul a másik oldaluk is.
Megjegyzés:
Ne aggódj, mikor kivesszed, némelyik szelet még puha lesz, de ahogy kihűl, az összes ropogni fog. Ráadásul ebben a nasiban az a legjobb, hogy előre is elkészíthető, mert napokig ropogós marad. Figyelem! Diétában nem ajánlott, mert ezzel a sütési technikával bizony elég magas a zsírtartalma.