Krémesek vagy kemények, fűszeresek, vagy éppen orrfacsaró szagúak. A sajtok világában mindenki megtalálhatja a kedvencét, ráadásul a finom tejtermékeket ezerféle módon lehet elkészíteni. Most végre elmondjuk, melyiket érdemes sütni, bundázni, mártogatni vagy csak szeletelni.
3/5 Brie
Franciaország népszerű sajtját már régóta a királyok sajtjaként emlegetik. Nagyon puha, lágy, könnyen olvadó krémes finomság, amit nagy, körülbelül 35 centiméter átmérőjű hengerben érlelnek.
Tálalás előtt hagyd szobahőmérsékletre melegedni, és kínáld gyümölccsel vagy csonthéjasokkal – ezek szépen kihozzák az enyhe mogyorós ízt a sajtban. A vörös borok is remekül illenek hozzá, de érdekes módon almaborral, sőt pezsgővel is nagyon finom.
Bár nyersen is tökéletes, meg is sütheted – önmagában, vagy tésztába csomagolva forró, lágy krém válik belőle a sütőben, amit a „héja” egyben tart.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!