Dekor / Otthon

Cementlap-megoldások a lakásban

Cementlap-megoldások a lakásban

A burkolatok terén is hódít a retró, ennek jegyében pedig a nagymamáink idejében is divatos cementlap is egyre népszerűbb. A különleges mintázatú, színes lapok a lakás minden pontján remekül mutatnak a konyhától a fürdőszobáig, de akár teraszodat is díszítheted velük. Jöhet egy kis inspiráció?

Luxus fürdőszoba

A fürdőszoba padlóján és falán is remekül mutatnak a vidám csempék, melyek akkor is feldobják a helyiséget, ha egyébként minden egyszínű fehér.

Remek alternatíva lehet a cementlap, ha egy kis színt vinnél a fürdőbe, de nem akarod az egészet felújítani.

Egy-egy megunt, régi csempe helyére vagy üres falfelületre illesztve már néhány cementlap is képes egészen új köntösbe bújtatni a helyiséget!

Vidám konyha

A konyhából is garantáltan kiűzik az egyhangúságot a falakon táncoló színes minták, melyek természetesen a padlón is remekül mutatnak.

Azt azonban érdemes számításba venned, ha cementlapot teszel a konyhába, hogy tisztán tartása különleges odafigyelést igényel – az erős tisztítószerek, de még az ecet is fakíthatja a mintákat, legjobb, ha a szappanos vagy sima vízzel mosod le.

Futurisztikus konyha

A hagyományos stílusú konyha és a vidám színek mellett a modern és minimál stílus kedvelői is választhatják a cementlapot mint kiegészítőt, mely remek kontrasztot képez a krómozott, hideg hatású bútordarabokkal.

Erre a konyhára semmiképp nem lehet mondani, hogy hétköznapi vagy unalmas.

Feketén-fehéren

Nem csak a színes és feltűnő mintájú cementlapok mutatnak remekül a lakás különböző helyiségeiben!

A fekete-fehér megunhatatlan párosa a legunalmasabb fürdőt is extrémmé teszi, ha hasonló mintákon köszön vissza a padlón.

Ha még csak barátkozol a cementlappal mint a járólap alternatívája, először érdemes valami hasonló, egyszerűbb darabot választanod.

Türkiz terasz

A cementlap kültérre is remek választás, akár egy egyszerűbb járólapot feldobva néhány vidám lappal, de akár az egész teraszt is beboríthatod vele – remekül fog mutatni.

Azt viszont érdemes számításba venni, hogy a cementlap nem csak a maró hatású tisztítószerekre, az időjárás viszontagságaira is érzékeny, ezért olyan helyen alkalmazd, ahol nincs kitéve közvetlen csapadéknak – ha például fedett az erkély, nincs gond.

Asztal újragondolva

Természetesen bútoraid felújításában is remek hasznát veheted a cementlapoknak, melyekkel kirakhatod régi szekrényeid ajtaját, a legkézenfekvőbb megoldás pedig az asztallapot cementlappal beborítani.

Vagány előszoba

Noha a szürke szín dominál ebben az előszobában, a csempelapoknak köszönhetően cseppet sem hétköznapi.

A cementlapok tökéletes harmóniában vannak a természetes anyagokból készült bútorokkal és kiegészítőkkel, mint például ez a fából készült vidám fogas.

Harmonikus hálószoba

Bár a csempe elsősorban a konyhában és a fürdőszobában kedvelt, cementlappal a nappalit vagy akár a hálószoba padlóját is kirakhatod.

Mivel a csempénél kevésbé csillogó, visszafogottabb anyag, így nem kelt hideg hatást ezekben a helyiségekben sem.

Feltűnő lépcső

Talán nem gondoltad volna, de egy alapvetően egyszerű lépcső is lehet feltűnő és izgalmas.

Nem kell hozzá más, csak különböző színű és mintájú cementlapokkal kirakni a lépcsőfokokat, melyek garantáltan meghozzák az ember kedvét a lépcsőzéshez.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást