Stílus / Arc

Elkészült a lista, amivel tényleg búcsút inthetsz a pattanásaidnak: örökre

Általános életmódszabályok

Azt ugye nem kell elmondanunk, hogy a transzzsír-és finomított cukortartalmú ételek mennyire ártanak a bőrnek? Próbáld meg őket elkerülni, amikor csak lehet!

Határozz meg zéró toleranciát a készételekkel, a tartósítószerekkel és a mesterséges alapanyagokkal szemben is – minél tisztábban eszel, annál tisztább leszel te is és a bőröd is.

Tipp: csinálj étkezési-és bőrnaplót! Minden nap írd le, mit ettél, hogy aztán később át tudd látni, melyik alapanyag milyen hatással van a pattanásokra – nem is gondolnád, mekkora segítséget jelenthet ez később!

Tejmentesség

Rengeteg olyan sztorit lehet hallani, hogy az akné leküzdhetetlennek bizonyult egészen addig, míg a pattanások gazdája el nem határozta magát a tejtermékek örök elfeledése mellett – ha ezt még nem próbáltad, érdemes lenne átállnod legalább 2-3 hétre, hogy kiderítsd, nálad is itt gyökerezik-e a probléma!

Cseréld le a tejet növényi italokra (a mandula-és kesudiótej egyenesen isteni, de vigyázz, a szójatejet ne vidd túlzásba, mert megboríthatja a hormonháztartásodat a magas ösztrogéntartalma miatt), a vajat növényi zsírokra, a sajtot pedig szintén növényi sajtokra!

Rengeteg vegán terméket lehet már kapni egészen kedvező áron… Egy próbát megér, nem? Legalább addig is még tudatosabban fogsz étkezni és garantáltan fogyni is fogsz!

Töltekezz vitaminokkal

C-vitamin, D-vitamin, B-vitamin, cink, magnézium és még sorolhatnám… Sose felejtsd el fedezni a napi vitaminszükségleted!

Mondhatod, hogy neked “csak ilyen a bőrtípusod”, simán lehet, hogy igazából a B-vitamin-vagy cinkhiánytól nőnek mély és fájdalmas pattanások az arcodra. Szerezd be ezeket a táplálékkiegészítőket és szedd őket szorgalmasan – hidd el, hatni fognak!

Sport, sport, sport

Ez már gondolom a füleden jön ki, de nem lehet elégszer elmondani: megfelelő mennyiségű izzadás nélkül ne csodálkozz, ha kipattogsz! Még akkor is, mikor fáradtnak érzed magad egy hosszú nap után, érdemes felhúzni a cipődet és kocogni legalább 10-15 percet… Aztán arctisztítás, esti olajos pakolás, egészséges vacsora, hidratálás, jó alvás és -reggelre- pattanásmentes bőr!

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást