Borjú steak pirított hagymával

Borjú steak pirított hagymával

Címlap / Életmód / Receptek / Borjú steak pirított hagymával

Ha későn érsz haza és alig maradt már energiád a főzésre, ez a fogás nagyszerű vacsorád lehet.

Előkészítés: 5 perc
Főzési idő: 15 perc

Hozzávalók 4 személyre:

– 1 evőkanál vaj

– 2 nagy fej vöröshagyma félbevágva, és hosszában vékony szeletekre vágva

– 1 piros vagy zöld kaliforniai paprika, vékony csíkokra vágva

– fél teáskanál szárított zsálya

– fél teáskanál szárított oregánó

– 1,5 kg borjú bélszín

– 1 teáskanál só

– 1 evőkanál frissen őrölt bors

– 4 palacsinta nagyságú pita, tepsiben megpirítani mindkét oldalát

Elkészítése

1. Olvaszd fel a vajat egy nagy serpenyőben, közepes lángon. Add hozzá a hagymát, kevergetsd és fedő alatt főzd amig puha nem lesz. Add hozzá a csíkokra vágott kaliforniai paprikát, zsályát és oregánót. Folyamatos kevergetés mellett, fedő nélkülpirítsd a hagymát arany színűre, mi közben a paprika is átpuhul.

2.
Melegítsd elő a grillező edényt, kend be egy kis zsírral vagy olajjal. Dörzsöld át a bélszínt sóval és fekete borssal. Grillezd 8-12 percig közepes fokozaton, fordítsd át, majd grillezd még 12-15 percen keresztül.

3.
Tálaláskor szeletelhetjük fel átlósan a steaket, és kanalazzunk hagymát a tetejére. Nagyszerű köret hozzá a pita és főtt fekete bab.

Jó étvágyat kívánunk!
 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást