Ha későn érsz haza és alig maradt már energiád a főzésre, ez a fogás nagyszerű vacsorád lehet.
Előkészítés: 5 perc
Főzési idő: 15 perc
Hozzávalók 4 személyre:
– 1 evőkanál vaj
– 2 nagy fej vöröshagyma félbevágva, és hosszában vékony szeletekre vágva
– 1 piros vagy zöld kaliforniai paprika, vékony csíkokra vágva
– fél teáskanál szárított zsálya
– fél teáskanál szárított oregánó
– 1,5 kg borjú bélszín
– 1 teáskanál só
– 1 evőkanál frissen őrölt bors
– 4 palacsinta nagyságú pita, tepsiben megpirítani mindkét oldalát
Elkészítése
1. Olvaszd fel a vajat egy nagy serpenyőben, közepes lángon. Add hozzá a hagymát, kevergetsd és fedő alatt főzd amig puha nem lesz. Add hozzá a csíkokra vágott kaliforniai paprikát, zsályát és oregánót. Folyamatos kevergetés mellett, fedő nélkülpirítsd a hagymát arany színűre, mi közben a paprika is átpuhul.
2. Melegítsd elő a grillező edényt, kend be egy kis zsírral vagy olajjal. Dörzsöld át a bélszínt sóval és fekete borssal. Grillezd 8-12 percig közepes fokozaton, fordítsd át, majd grillezd még 12-15 percen keresztül.
3. Tálaláskor szeletelhetjük fel átlósan a steaket, és kanalazzunk hagymát a tetejére. Nagyszerű köret hozzá a pita és főtt fekete bab.
Jó étvágyat kívánunk!