Nincs is olyan nő, aki nyáron ne szeretné egy kicsit formába rázni magát, megszabadulni a kisebb-nagyobb túlsúlytól, eltüntetni a pocakot vagy halványítani a narancsbőrt. De még ha azon szerencsések közé is tartozol, akik maradéktalanul elégedetlenek az alakjukkal, az alábbi ételeket akkor sem árt becsempészni az étrendedbe, hiszen bivalyerős méregtelenítő hatásuknak köszönhetően nem csak az emésztésedet javítják, az egészségednek is jót tesznek.
Spárga
A spárga a rák megelőzésében leginkább segítő élelmiszerek közé tartozik, tele van antioxidánsokkal, melyek megakadályozzák a szabad gyökök terjedését, emellett rostjai finoman tisztítják a bélcsatornákat.
Grapefruit
A citrusok közül az igazi nyári kedvenc a grapefruit, ami savanykás-kesernyés ízében önmagában vagy limonádéban is isteni, az ember nem is kívánhat frissítőbbet egy forró napon.
Gyömbér
Nyáron visszafogottabban bánunk a fűszerekkel, de a gyömbért bátran szórd húsokra vagy a limonádédba, esetleg a teádba, mert segíti a méregtelenítést, megerősíti az immunrendszert, csökkenti a gyulladásokat, így helyreállítja a belső egyensúlyodat, ami a külsődön is meg fog látszani.
Avokádó
Az avokádó frissítő köret lehet nyári ételek mellé, bónuszként pedig tele van antioxidánsokkal, segíti a máj munkáját, így lassítja az öregedést és erősíti az immunrendszert.
Káposzta
A méregtelenítő ételek közül gyakran méltatlanul kifelejtett káposzta egyszerű, de nagyszerű fogás, ami telis-tele van C-vitaminnal, így nem csak számos betegség, például a rák kialakulását csökkentheti, de a zsíranyagcserét is jótékonyan támogatja.
Fokhagyma
Egy könnyű nyári grillezés elengedhetetlen fűszere a fokhagyma, ami megköti a szabad gyököket, erősíti az immunrendszert, és segíti az emésztést.
Spenót
Diéta nem múlhat el spenót nélkül, de a friss, zöld leveleknek a mindennapi étkezésben is kiérdemelt helye van.