Életmód / Receptek / Táplálkozás

Bárányborda korona almás töltelékkel

Ez a kifinomult recept nemcsak nagyszerűen néz ki, hanem nagyon finom és a nagy vendégtömeget biztosan jóllakatja!

Hozzávalók:

– kb. 18 bordából álló báránykaraj korona
– 35g vaj
– 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
– 1 zeller szár, apróra vágva
– 2 szál friss rozmaring, apróra vágva
– 2 alma, hámozva, kockára vágva
– 200ml édes almabor
– 25g mazsola
– 25g szárított áfonya
– 100g friss zsemlemorzsa
– 1 csokor friss petrezselyem, apróra vágva
– rozmaring szál a díszítéshez

Elkészítése:

1. Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük rozmaringgal, majd hajlítsuk korona formára. Egy spárgával kötözzük meg a két végét. Egy tepsibe tegyünk sütőpapírt, helyezzük rá a koronát, majd takarjuk le alumínium fóliával, nehogy túlságosan elégjenek a csontok szélei. Süssük 1 órán át.

2. Közben készítsük el a tölteléket. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, dobjuk hozzá a hagymát, zellert és közepes lángon puhítsuk meg. Keverjük hozzá a rozmaringot, majd adjuk hozzá az almát.

3. Vegyük takarékra a hőt, és adjuk hozzá az almabort, mazsolát és áfonyát. Főzzük 6 percig, vagy amíg az alma megpuhul. Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a zsemlemorzsát és petrezselymet. Keverjük jól össze, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Olvastad már?  5 ruhaszett, ami főleg kerekded idomokon mutat jól

4. Vegyük ki a sültet és töltsük a közepébe a tölteléket. Fedjük le a fóliával és süssük további 1 órát. Vegyük le a fóliát és kapcsoljunk 200 C-ra, süssük még 20 percig, míg a teteje lepirul.

5. Hagyjuk a koronát pihenni, majd tálaljuk egy nagy tányérba óvatosan áthelyezve. A csontok tetejéről távolítsuk el a húst, hogy dekoratívabb legyen. Almával, bogyós gyümölcsökkel, rozmaringgal díszíthetjük. Vajas burgonyapürével nagyon finom, illik az almás töltelékhez és a bárányhús ízéhez.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást