Akik minden nap csókolóznak, tovább élnek – szakértők szerint

Akik minden nap csókolóznak, tovább élnek – szakértők szerint

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Akik minden nap csókolóznak, tovább élnek – szakértők szerint / 2. oldal

A csók csökkenti a vérnyomást

A csókolózás jót tesz a szívednek, és nem csak romantikus módon.

A hosszú és szenvedélyes csók szabályozza a pulzusodat, csökkenti a koleszterinszintedet, de még a vérnyomásodat is az erek kitágításával.

Ugyanis az ajkainkban több vérér is fut, amelyek mozgás hatására kitágulnak. Amikor javul a vérkeringésed, minden létfontosságú szerved, beleértve a szívedet, sokkal egészségesebbé válik. Tehát minél többet bújtok össze a pároddal, annál kisebb az esélye annak, hogy problémáid lesznek a szíveddel.

A csók enyhíti a görcsöket és a fejfájást

Csókolózás közben felgyorsul a véráram, ami csökkenti a gyulladásos tüneteket és enyhíti a fájdalmat, különösen a fejfájást és a menstruációs görcsöket.

Tehát a következő alkalommal, amikor megkezded a menstruációdat, ne siess fájdalomcsillapítókat vagy más gyógyszereket beszedni, hanem próbálkozz meg egy jó hosszú csókkal!

A csók erősíti az immunrendszert

A csók jó módszer a baktériumok megosztására a partnereddel, de ne félj – ez a folyamat valójában javítja immunrendszeredet.

Becslések szerint a nyálban levő baktériumok kb. 80% -a mindenkinél megegyezik, míg a fennmaradó 20% -a egyedi.

Tehát amikor baktériumokat cseréltek, segítetek egymásnak olyan antitestek kialakításában, amelyek küzdenek a különféle fertőzésekkel, megerősítve ezzel a belső védelmi rendszereteket.

A csók megakadályozza a lyukas fogak kialakulását

A csókolózás a fogak természetes tisztítási folyamatának tekinthető.

Kicsit gusztustalannak tűnik így leírva, de a „művelet” közben több nyál kerül a szájba, és ez az extra nyál semlegesíti a savakat, kiszabadítja az élelmiszer maradványokat, és lemossa a baktériumokat a fogairól.

Természetesen nem kell teljes mértékben feladni a szokásos higiéniai szokásokat, de egy étkezés utáni jó csók segít megelőzni a lepedék kialakulását és így elkerülheted a fogszuvasodást.

A csók javítja a termelékenységet és önbizalmat ad

Egy, az 1970-es években végzett német tanulmány kimutatta, hogy azok a férfiak, akik minden reggel megcsókolják a feleségüket, általában produktívabbak a munkahelyükön, kevesebb betegszabadságra mennek el, de általában még több pénzt is keresnek!

Ezen felül a reggeli csókok növelik az önbizalmat és javítják a koncentrációt, így kb. 50% -kal kevésbé valószínű, hogy baleset ér útközben vagy a munkahelyeden.

Most már nem kérdés, hogy legalább a reggeli és esti órákban össze kell bújni és szeretni kell egymást!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást