Szexuális fulladás: izgató lehet, de veszélyes

Szexuális fulladás: izgató lehet, de veszélyes

Címlap / Szerelem / Szex / Szexuális fulladás: izgató lehet, de veszélyes

Agykárosodást és szívleállást okozhat

Ezzel egyből bele is vágunk a közepébe, de nem véletlen az elijesztő alcím. A nyakra gyakorolt erős, hosszantartó nyomás elzárhatja a vér útját az agyba, ami először enyhe szédülést okoz, majd mikor a test azt hiszi hogy veszélyben van, adrenalint juttat a szervezetbe, amit eufórikus érzés követ.

Ezt az érzést keresik az autoertikus asphyxia, azaz röviden az „AE” rajongói, akik sok esetben szabályosan rászoknak erre a kellemes állapotra. A fojtogatás azonban ájulást is eredményezhet és ha még ezután is szorítják a nyakat, agykárosodás és szívleállás is bekövetkezhet. Évente csak az Egyesült államokban több százan halnak bele ebbe.

Különböző intenzitásai vannak

Egy kis nyakszorítás még nem ártalmas, de az inenzitásszint növekedésével a kockázat is nagyobb. A fulladást nemcsak partnerrel gyakorolják, az úgynevezett „önstimulált fojtogatást” övvel, sállal, kötéllel, fejre húzott zacskóval vagy egyéb eszközzel végzik.

1994-ben a brit konzervatív politikust, Stephen Milligant találták holtan.

Meztelen volt, fején egy műanyag szatyor és nyaka körül egy kábel. Rajta kívül már olyan hírességek halálát is követelte ez a szexuális szokás, mint az INXS énekes, Michael Hutchence vagy a Kill Bill filmek címszereplője, David Carradine. Az egyedül végzett asphyxiát tiltani nem lehet, azonban mindenkinek tudnia kell, hogy veszélyes.

A pornóban másképp történik

A pornó elterjedése sok fétist és sokáig tabunak számító gyakorlatot normalizált, többek között a fojtogatást is. Azonban tudni kell, hogy a filmeken látott jeleneteket minden esetben megbeszélés előzi meg, ahol a szereplők ismertetik a határaikat. Ezért fontos, hogy mielőtt bárkivel kipróbálod, beszéljétek meg előre, fojtogatás soha ne legyen szex közben „meglepetés”.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást