Életmód / Ezotéria

Az asztrológusok már rég jeleztek: a Szaturnusz egyszerre van velünk és ellenünk

Az asztrológusok már rég jeleztek: a Szaturnusz egyszerre van velünk és ellenünk

Az asztrológiában a Szaturnuszt a karma bolygójaként ismerjük. Amikor a személyes horoszkópban elemzésre kerül ez a terület, akkor fény derülhet arra, milyen akadályokkal szembesülünk majd az életünkben, milyen végzetszerű feladatok elé állunk majd az életünk során.

A Szaturnusz mindig fájdalmas és elkerülhetetlen dolgokra világít rá, és nem véletlenül tekintenek rá a szakértők igazi sorsfordítóként, gyakran szerencsétlenségként: valóban képes arra, hogy gyökeresen megnehezítse az életünket.

A Szaturnusz azonban nem csak az egyénre hat, globálisan is komoly feladatokkal bíz meg bennünket. Ha követed a nagyobb asztrológiai eseményeket, akkor bizonyára neked is voltak fenntartásaid ezzel az időszakkal kapcsolatosan – most már tudjuk, nem volt alaptalan az aggodalmad. A Szaturnusz ugyanis éppen most váltott jegyet, és március 21-én belépett a Vízöntőbe…

El kell fogadnunk, ami megváltoztathatatlan, meg kell változtatnunk azt, ami megváltoztatható

A Szaturnusz mostani állásának egyik legnagyobb leckéje, hogy tudatosítsuk magunkban az idő múlását, valamint észrevegyük, milyen személyes fejlődési lehetőségek állnak előttünk. Bár jelenleg inkább akadályként szerepel a mindennapjainkban ez a bolygó, szépen lassan észrevesszük, hogyan tehetünk tudatosan is az életünk, a világunk jobbá tételéért.

A legnagyobb nehézség és egyben a legfelszabadítóbb érzés, amikor elfogadjuk a helyzetünket, a körülményeinket és rádöbbenünk, hogy azokon nem tudunk változtatni – a hozzáállásunkon, a tetteinken viszont annál többet.

Bár ez a tanács általánosan igaz a Szaturnusz tranzitra, most különösen aktuális, ráadásul mindenki pontosan tudja, a jelenlegi helyzetben hogyan tudná a saját életébe beültetni ezt a felfogást. A körülményeket ugyanis nem választhatjuk meg, de azt igen, miként reagálunk rájuk, kizárólag a dolgok rossz oldalával foglalkozunk-e, vagy képesek vagyunk meglátni a pozitív vonzatokat is. 

Elérkezett a személyes fejlődés ideje

Mielőtt azonban végleg megutálnánk a Szaturnuszt, meg kell jegyeznünk, hogy egy bolygótól sem tanulhatunk annyit, mint tőle, különösen így, a Vízöntő jegyében.

Nagy feladatokat tesz a vállainkra és irányítja az életünket, próbára tesz mindannyiunkat – azonban a végső célja ebben a különleges zodiákusban igazán jelentős, hiszen a fejlődés, a magasabb célok felé vezérel mindannyiunkat és a fájdalmas megtapasztalások által alaposan formálja a személyiségünket.

Bár kegyetlennek érezhetjük a mostani változásokat és kibírhatatlannak a terheket, az igazi gondok akkor kezdődnek, ha nem vesszük figyelembe a bolygó által kijelölt határokat, és megpróbálunk tudomást sem venni a megoldásra váró feladatokról. Azok, akik ellenállnak, sokszoros erőkifejtés mellett is csak csalódást élnek majd meg, akadályokkal, gátakkal szembesülnek, míg azok, akik átengedik magukat a tanulás, fejlődés lehetőségének, a lecke végén óriásit profitálhatnak majd. 

Meddig tart ez az egész?

Az asztrológusok véleménye is megoszlik erről, ugyanis a Szaturnusz legközelebb július elsején visszahátrál a Bakba (ahol eddig is volt), ám december közepén ismét a Vízöntő kerül a porondra. Ez azonban már kellemesebb együttállás lesz, és talán arra utal, hogy karácsony környékén sokkal többen értékelik újra az elmúlt évet és az életüket, mint addig.

Egyelőre úgy tűnik, az április nagyon vészterhes időszak lesz az egész világon, de május végén, június elején már elkezdhetünk fellélegezni és látjuk majd a fényt az alagút végén.

Sajnos azonban ez nem azt jelenti, hogy egyik napról a másikra minden rendbe jön. Teljes mértékben a születési térképtől függ majd, ki, milyen ütemben vonja le a konzekvenciákat és lép a fejlődés útjára. A mostani bolygóállások arra engednek következtetni, hogy nehéz, terhelő hetek, hónapok elé nézünk és számos életterületen komoly változásokkal kell számolunk. Májustól szeptemberig kalkulálnunk kell egyfajta lendületvesztéssel, ami tökéletesen passzol a lassú újrakezdéshez…

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást