Egészség / Életmód / Háztartás / Otthon

Új szinten vesszük fel a harcot a náthával: beszereztünk egy aromaterápiás diffúzort

Új szinten vesszük fel a harcot a náthával: beszereztünk egy aromaterápiás diffúzort

Nagyon nem mindegy, milyen illóolajat választasz

Azt gondoltam, jó minőségű illóolajat tartok itthon, de aztán a barátnőmtől kölcsönkaptam azt, amit ők használnak betegségek ellen. Eddig nem igazán voltam vevő ezekre a termékekre, mert azt gondoltam, erősen túlárazták őket, de aztán gyorsan meg kellett győzködnöm arról, hogy megérik az árukat. Az én illóolajomból minimum 4-5 csepp kellett, hogy érezhető legyen a házban, az általa adottból viszont már egy csepp is belengte a teljes lakást.

A hatásáról pedig csak áradozni tudok. Két éjszaka, fürdés után bepárásítottam a kislányunk szobáját: az első reggelen kifújta az orrát, a második nap pedig teljesen elmúlt az orrhangja. Azóta is használjuk a diffúzort szinte minden nap, megelőzésként és bár nem gondolom, hogy önmagában csodaszer lenne, már hetek óta híre-hamva sincs a megfázásnak, vagy éppen az orrdugulásnak. 

A diffúzor maga egyébként nem horribilis összegű sőt, jóval olcsóbb, mint az inhalálónk volt: egy teljesen egyszerű készüléket vettünk 12 000 forintért. Továbbra is Salvus vizet párologtatunk, amiből 1,5 liter 800-900 forint, de kb. fél-egy deciliterrel a teljes házat be tudom párásítani. A legdrágább hozzávaló kétségtelenül az illóolaj: ebből a Young&Living R.C. olaját vásároltuk meg, 5 ml 6000 forintba kerül. Ez nagyon soknak tűnik, de 1 ml illóolaj kb. 20 csepp, tehát legalább 80-100 alkalommal tudom felhasználni ezt az aprócska üvegcsét. De természetesen másfajta márkát és terméket is választhatsz, számos kombináció létezik kifejezetten megfázás, náthás megbetegedések kezelésére, vagy éppen megelőzésére. 

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást